Direct naar de inhoud.

Autodief aangehouden na achtervolging bij Gasselte

  • door:
  • op:

StockphotoPolitieNIEUWE-PEKELA/GASSELTE – De politie hield woensdagmiddag op de Provincialeweg N387 bij Gasselte een 25-jarige man zonder vaste woonplaats aan voor autodiefstal. De dakloze man wordt ervan verdacht dat hij woensdagochtend vanaf het terrein van een autobedrijf aan het Pekelwerk in Nieuwe Pekela heeft gestolen.

De politie reageerde op een melding van het autobedrijf. Op grond van merk, kenteken en kleur werd door meerdere politie-eenheden uitgekeken naar gestolen auto. In de buurt van Stadskanaal zagen agenten de gestolen auto met de verdachte rijden.

Afzetting

Op de rotonde Ingenieur W.I.C. van Veelenweg (N387) met de Jan Hugeslaan bij Gasselte werd door een andere eenheid de weg afgezet met een politieauto. Toch wist de verdachte met hoge snelheid langs de politieauto te rijden. Hij reed hierbij een afzettingsbord langs de kant van de weg omver. De 25-jarige kwam vervolgens vast te zitten in het gras.

Waarschuwingsschot

Hierop sommeerde een agent dat de man moest stoppen en dat hij was aangehouden. Toen hij dit negeerde, schoot een agent op een band van de gestolen auto. Ondanks dit reed de verdachte toch weg. De man verloor vrijwel direct de macht over het stuur en hij botste vervolgens tegen een fietsenstalling bij een carpoolstrook.

Aanhouding

Hierop wisten de agenten de verdachte te overmeesteren. De man werd in een cel ingesloten. De politie is bezig met een onderzoek op de N387 bij Gasselte. Vanwege dit onderzoek is de Provincialeweg tussen de N34 en Gasselternijveen afgesloten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal