Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

B&W van Stadskanaal stelt Integraal Huisvestingsplan onderwijs vast

Stadskanaal logoSTADSKANAAL – Het college van B&W heeft het Integraal Huisvestingsplan (IHP) onderwijs 2015-2018 vastgesteld. De belangrijkste thema’s in onderwijshuisvesting voor de periode 2015-2018 zijn de verandering in verantwoordelijkheden, de daling van het aantal leerlingen en de overname van leerlingen van het Noorderpoort door Ubbo Emmius.

De verandering in verantwoordelijkheden vindt plaats per 1 januari 2015, als de budgetten voor onderhoud en aanpassing van het primair onderwijs worden overgeheveld van de gemeente naar de desbetreffende schoolbesturen. De gemeente blijft echter wel verantwoordelijk voor uitbreiding en eventuele nieuwbouw.

Het Noorderpoort en Ubbo Emmius hebben vergevorderde plannen om Ubbo Emmius het voortgezet onderwijsdeel van het Noorderpoort per 1 augustus 2015 over te laten nemen. Het Noorderpoort wil zich richten op zijn kernactiviteiten: het MBO. Dit betekent tegelijkertijd dat de gemeente per dezelfde datum de zorgplicht voor de huisvesting opnieuw overneemt.

In 2018 worden de OBS De Hagenhofschool, CBS De Ark en CBS Gabriel Damschool ondergebracht in een nieuwe onderwijsvoorziening voor de wijken Maarsstee en Maarswold en de Hagen-, Borgen- en Vogelwijk. Dit is conform de afspraak in het coalitieakkoord.

Op 23 juni zal dit IHP in de gemeenteraad worden behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.