Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Henk Lunsing rijdt Tour du ALS 2014

Henk LunsingNIEUW BUINEN – ‘Ik schrijf dit op het moment dat ik thuis ben. Het is vrijdag 30 mei 8.45 uur als wij aankomen in Sault. Ik maak hier kennis met mensen die ik ken van facebook en ga op zoek naar mijn fiets. Deze zou hier al zijn zodat ik samen met de wandelaars die om 9.00 uur starten. Door een miscommunicatie waren ze mijn vergeten op tijd neer te zetten maar Pieter Hoekstra( de grote kameraad van Marijn) regelde dat de fiets zo snel mogelijk naar Sault zou komen.’

 
‘Om 10.30 uur was het zover. Ik werd weg getoeterd door Gert Jan Pijl(voorzitter van stichting tour du ALS) en onder begeleidding van Team wat kat ik je doen?( Merel,Kirsten,Jan en Olav) begon ik aan een afdaling van enkele kilometers. Vervolgens moest ik klimmen en zoals Truus en Marijn beloofd hadden liepen zij tijdens de beklimmingen mee. Ook de 4 medefietsers bleven zo’n 7 kilometer mee.’
‘Even fietste ik alleen met Truus en Marijn aan mij zijde toen er een motard achter mij reed die wilde dat er een bus achter mij zou komen als ik wat versnellen kom op vals plat of ligt dalend zodat Truus en Marijn dan in de bus konden stappen.

 
Verscheidene fietsers en tandems kwamen mij voorbij (ook Fransen) en riepen Respect, Bravo en formidabel en spoorden mij aan om door te gaan. Dat was niet echt nodig maar ik vond het heel mooi dat de mensen zo reageerden en het motiveerde mij nog meer om door te gaan.’
‘Het laatste stuk naar Plateau Reynard was weer dalen maar het begon ook te regenen, onweren en te hagelen dat de organisatie besloot om ons niet door te laten naar de top.Dit was in zekere zin wel een teleurstelling te meer dat ik mij beresterk voelde en al had voorgenomen om verder te gaan. Maar ja mijn motto is veiligheid gaat boven alles. Er werd een stoel voor mij geregeld en toen ik zat kwam Truus bij mij en wij schoten spontaan in tranen maar ook Marieke Bakker die met de tandem omhoog gekomen was schoot vol van emotie. Er werd geregeld dat Hans en Astrid Ankersmid (zij zijn met de stichting Wensambulance naar de TourduALS gekomen) bij mij kwamen en verscheidene foto’s van ons te maken. Hans heeft ook net als Marieke ALS.’

 
‘Terug na beneden kwamen wij in een shuttlebus te zitten samen met Leon ook een ALS patiënt van team Leon. Zij mopperden even op een busje die ons wilde inhalen maar dat lukte niet. Toen zij in de gaten kregen dat ik de boel ophield was de boze bui weer over en riepen allemaal respect. Beneden gekomen was de temperatuur warm en ik besloot omdat mijn rolstoel er nog niet was om op de fiets samen met Marijn nog door de finishboog te gaan. We hebben daar weer vele mensen ontmoet en mee gesproken en ’s avonds kregen alle vrijwilligers een Frans Buffet aangeboden en ik mocht mee als gast. Dit is dus een dag TourduALS zoals ik Dday heb ervaren. Wat een warmte.’

Door Henk Lunsing.

Henk Lunsing is vrijdag 6 juni te gast in het vrijdagavondprogramma De S-Express.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.