Direct naar de inhoud.

Diverse activiteiten in Onstwedde

  • door:
  • op:

onstweddeOnstwedder omloop en Kidsomloop

Vele honderden hardlopers zetten op maandag 30 juni weer hun beste beentje voor tijdens de Kids Omloop en Onstwedder Omloop.

Voorafgaand aan de Onstwedder Omloop is er voor de kinderen tot en met twaalf jaar de Kids Omloop. De kinderen lopen afstanden van  vijfhonderd, duizend of tweeduizend meter. Voor de verschillende afstanden zijn de starttijden respectievelijk 18.30 uur, 18.45 uur en 19.00 uur. Deelnemers aan de Kids Omloop kunnen zich inschrijven van 18.00 tot 18.15 uur op het terras voor Schoenenhuis Drenth.

De Onstwedder Omloop, die deel uitmaakt van het Schutrups loopcircuit, bestaat  uit een wedstrijdloop over tien kilometer en trimlopen over tweeëneenhalf, vijf en zeveneneenhalve kilometer. Deelnemers kunnen zich vanaf 17.30 uur opgeven in de kantine van voetbalvereniging Onstwedder Boys op sportpark  De Boskamp aan de Lijnackerslaan in Onstwedde. Daar wordt na afloop ook de prijsuitreiking voor de wedstrijdlopers gehouden. Op De Boskamp is kleed- en douchegelegenheid aanwezig.

Inschrijving voor 30 juni kan bij John Meinds, De Echte Bakker, Dorpsstraat 41 in Onstwedde.

Een foto-impressie van de Kids Omloop 2013

Een foto-impressie van Onstwedder Omloop 2013

Onstwedder Braderie

Woensdag 2 juli staat weer in het teken van de gezellige en traditionele braderie, die wordt georganiseerd door de Handelsvereniging Onstwedde. De braderie begint om 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur en is als vanouds aan de Dorpsstraat. Bijzonder is dat de braderie dit jaar niet wordt gehouden tijdens de feestweek die is verplaatst naar de tweede week van september. 

Een gezellige markt met een diversiteit aan goederen, zoals een visboer, oliebollenkraam, lederwaren, dierenbenodigheden, huishoudtextiel, hamburgerstand, dameskleding, sieraden, speelgoed, hobby artikelen, wenskaarten, schoenen, tuindecoraties, fleeceprodukten, kaas, boekenkraam, parfums, zonnebrillen, herenkleding en vrijetijdskleding.

Voor kinderen is er een zweefmolen en een kinderbraderie op De Woldbrink. Hier kunnen de kinderen hun tweedehands spullen aan de man brengen.

Stichting Onstwedder Gaarv’n verzorgt tijdens de braderie demonstraties van oude ambachten. Zo laten vrijwilligers van Onstwedder Gaarv’n diverse ambachtelijke technieken zien en alle bezoekers van de markt kunnen proeven van ambachtelijk gemaakte lekkernijen, zoals spekdikken en in een hout gestookte veldoven gebakken (krenten)broden.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Bennie Elzen T 0599332734 of Trijnie Meems-Velema T 0599637022.

Een foto-impressie van de braderie 2013

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal