Direct naar de inhoud.

Veel medailles gehaald door ZPC Stadskanaal bij de 50 meter finale

  • door:
  • op:

2013-11-30 Geslaagde clubkampioenschappen ZPC StadskanaalSTADSKANAAL – Afgelopen zaterdag reisden de zwemmers af naar Delfzijl voor de 50 meter finale wedstrijden. De wedstrijd werd in drie sessies gezwommen. Er werden veel mooie tijden gezwommen en veel medailles werden behaald.

In de eerste sessie werd er al direct een goede start gemaakt met tien medailles. Goud was er voor Marit Post, Jesper Boets (2x) en Sterre-Marit Drok. Marit Post, Suzanne Klinkenberg, Danée Boelen en Manon Post mochten een zilveren medaille ophalen. Sterre-Marit Drok en Danée Boelen kregen ook nog een bronzen medaille omgehangen.

De tweede sessie nam dit goede voorbeeld over en dit zorgde voor goede prestaties met weer tien medailles. Jin-Tae van Gennip mocht twee gouden en een zilveren medaille ophalen. Max Pathuis veroverde een gouden en twee zilveren medailles. Brons was er voor Eveline Bleker en zilver voor Elise Bentlage. Alinda van Wezel kreeg een gouden medaille omgehangen. Marten van Wezel behaalde een zilveren medaille.

De deelnemers van het derde deel sloten de dag super af en verzamelden met elkaar wel 19 medailles. Doo-Hwan van Gennip kreeg 1 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille omgehangen. Tim Hatzmann mocht 2 bronzen medailles ophalen. Miranda Jonkman zwom naar 2 gouden en 1 bronzen medaille en voor Jorinke Koops waren er 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille. Marlinde Koops behaalde 4 gouden medaille. Bernet te Velde behaalde een gouden en een bronzen plak.

De gezamenlijke prestaties van al deze ploegen leidden uiteindelijk tot een zeer verdienstelijke elfde plaats in het klassement om de Broekman-bokaal.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal