Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Overlast door regen en onweersbui

Archieffoto riool overstroming

Archieffoto riool overstroming

ONSTWEDDE – Aan het einde van de zondagmiddag explodeerde de lucht boven Zuid Groningen. In mum van tijd stond het blank bij onze gemeenteburen in Vlagtwedde, Sellingen en Wedde. Maar ook het dorp Onstwedde in eigen gemeente Stadskanaal werd zwaar getroffen door hevige regen en onweersbuien. Een aantal straten kwamen blank te staan door riooloverstomingen en kelders moesten door de brandweer Zuid Groningen worden leeggepompt. Vooral de Jabbingelaan en de dorpsstraat moesten het ontgelden. In de Mennersingelaan kwam door hevige windstoten tijdens de onweersbui een boom op een auto.

In Stadskanaal viel het allemaal mee. Pas in de avond viel ook hier de regen in bakken neer. “Goed voor de tuin” riepen buurtbewoners in de wijk Maarsveld. Vanaf maandagmiddag volgen er opklaringen en zal de zon weer voorzichtig tevoorschijn komen. De zomerse temperatuur blijft ook de komende dagen gehandhaafd rond de 26 graden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.