Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Schriftelijke reactie gemeente Stadskanaal op herindelingsontwerp Groot Westerwolde

Gemeenten Zuidoost Groningen

Gemeenten Zuidoost Groningen

STADSKANAAL – Het college en de gemeenteraad van Stadskanaal hebben onlangs per brief een reactie gegeven op het herindelingsontwerp van de gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde. Deze gemeenten willen samen de gemeente Groot Westerwolde oprichten. De gemeente Stadskanaal laat weten in de brief dat een fusie tussen deze twee gemeenten niet het gewenste resultaat is en onvoldoende antwoord biedt op de gewenste robuustheid en kwaliteit van de bestuurlijke organisatie in Groningen. Voor de gemeente Stadskanaal is Westerwolde een belangrijk gebied voor de vorming van een sterke gemeente Zuidoost Groningen zoals omschreven in de presentatie van ‘Grenzeloos Gunnen’.

De voorkeur van Stadskanaal is en blijft dus herindelen met Veendam, Pekela, Vlagtwedde én Bellingwedde als partners. De brief, gericht aan het bestuur van Groot Westerwolde in oprichting, is ondertekend door burgemeester Galama. In de brief staat verder nog te lezen dat Stadskanaal erop vertrouwt dat de bestuurders van Vlagtwedde en Bellingwedde oog hebben voor de argumentatie van de gemeente Stadskanaal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.