Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Forse uitbreiding steigercapaciteit langs het Stadskanaal

Mooi KanaalstreekSTADSKANAAL – Het college wil de steigercapaciteit in het centrum van Stadskanaal uitbreiden. Als de raad instemt met het plan, moeten de werkzaamheden voor het komende vaarseizoen zijn afgerond. Ook wil het college een onderzoek naar de haalbaarheid van de aanleg van een passantenhaven.

Het gemeentebestuur zet met de uitbreiding van de steigercapaciteit in op groei van de toeristische sector en de werkgelegenheid. Na de openstelling van het kanaal tussen Erica en Ter Apel is zowel het aantal vaarbewegingen in het Stadskanaal als de vraag naar steigerplaatsen toegenomen. Het gemeentebestuur verwacht met de uitbreiding van de capaciteit een verdere stijging van het aantal overnachtingen van vaarrecreanten.

B&W willen de steigerlengte met vierhonderd meter uitbreiden. Daarmee neemt de aanlegcapaciteit toe van twintig naar ongeveer vijfenveertig boten. Het materiaal van de nieuwe steiger is hout.

Mooi Musselkanaal (foto: H. de Jong www.msktje.info)

Mooi Musselkanaal (foto: H. de Jong www.msktje.info)

In overleg tussen de gemeente, regionale ondernemers en afgevaardigden van het onderwijs is het idee tot stand gekomen de werkzaamheden mede te laten uitvoeren door mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Indien mogelijk stromen zij door naar de arbeidsmarkt.

In 2015 vindt de viering plaats van het 250-jarig bestaan van het Stadskanaal en 400 jaar Semslinie. Er zal volgend jaar een groot meerdaags evenement plaatsvinden met tientallen historische bedrijfsvaartuigen in Musselkanaal. De verwachte toeristische toeloop van vaarrecreatie kan dan ook worden opgevangen.

Het college stelt de raad voor een krediet van € 245.000 beschikbaar te stellen voor de aanleg van de steigers en € 104.000 voor de vervanging van de beschoeiing. Als de raad akkoord is start de aanbestedingsprocedure. Het onderzoek naar de mogelijkheden van een passantenhaven kan dan ook beginnen.

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “Forse uitbreiding steigercapaciteit langs het Stadskanaal

  1. Waar de Philips flatten hebben gestaan zou je een mooie jachthaven kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.