Direct naar de inhoud.

Polikliniek voor diabetespatiënten met voetproblemen in Stadskanaal

  • door:
  • op:

Refaja ZiekenhuisSTADSKANAAL – Op 1 september opent het Refaja ziekenhuis een speciaal spreekuur voor diabetespatiënten met voetproblemen; de diabetische voetenpoli. Tijdens dit spreekuur wordt de patiënt gelijktijdig door diverse zorgprofessionals gezien, waardoor de diagnose en behandeling effectief en efficiënt gegeven kunnen worden.

Diabetespatiënten hebben vaak te kampen met voetproblemen door verminderd gevoel, een slechte doorbloeding en standsverandering van de voet. Hierdoor hebben zij sneller last van voetproblemen zoals slecht helende wondjes en drukplekken. Bij 3% van de patiënten met diabetes ontstaat een voetwond. En meer dan 15% van deze patiënten heeft vroeg of laat te maken met een amputatie van (een deel van) de voet, onderbeen of bovenbeen. Het is inmiddels bewezen dat de multidisciplinaire samenwerking op de diabetische voetenpoli een gunstig resultaat heeft op de zorg voor deze patiënten.

Tijdens het spreekuur zijn onder meer een vaatchirurg, diverse gespecialiseerde verpleegkundigen, podotherapeut, gipsverbandmeesters en de orthopedisch schoenmaker aanwezig. Patiënten kunnen via een verwijzing van de huisarts op het spreekuur terecht.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal