Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal gaat door met harde aanpak wiettelers en softdrugs

Hennep

Hennep

STADSKANAAL – De (harde) aanpak van thuistelers van wiet en softdrugs blijft onveranderd in de gemeente Stadskanaal. Dat staat vandaag te lezen in het DvhN.

Deze uitspraak deed  burgemeester Baukje Galama afgelopen maandagavond in de raadsvergadering die ook live te horen was via RTV Stadskanaal. Fractievoorzitter D66- Stadskanaal, Klaas Pals, was enigszins teleurgesteld in de uitspraak van Galama.

Het heeft allemaal te maken met een 26-jarige man uit Musselkanaal die de gemeente voor drie maanden op straat wilde zetten omdat er in zijn huis een kwekerij met 38 hennepstekjes en 40 hennepplanten was ontdekt. De gemeente draaide de maatregel later, wegens verzachtende omstandigheden, terug tot zes weken. De rechtbank oordeelde deze maand dat ook deze straf nog veel te zwaar was. De man hoefde zijn woning niet uit zo oordeelde de rechter. Een fikse waarschuwing was voldoende geweest omdat het de 1e keer was dat de man werd betrapt op het kweken van wiet.

Raadslid Pals is van mening dat de gedane uitspraak van de rechter voldoende aanleiding is om het strenge beleid van de gemeente  bij te stellen. Burgemeester Galama wil daar echter niets van weten en antwoordde tijdens de gemeenteraadsvergadering liever een keer op de vingers getikt te worden door de rechter, dan dat ‘we’ niet meer durven op te treden. “We zijn bezig drugs- criminaliteit te bestrijden. Ik voorkom graag dat wietkwekerijen in huissituaties ontstaan. Zolang de raad niet anders wil, ga ik door met handhaven”, aldus de burgemeester.

Eerder dit jaar stemde de gemeenteraad nog in met een strenge aanpak van handel en teelt in softdrugs.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

3 Reacties op “Stadskanaal gaat door met harde aanpak wiettelers en softdrugs

  1. Ik ben benieuwd hoe de heer Pals graag wil dat het drugsbeleid van de gemeente er uit gaat zien. Mensen die geld willen verdienen op een dusdanige manier, weten dat ze risico’s lopen. Hard straffen lijkt mij, ook als de rechter een keer anders oordeelt, de enige mogelijkheid.

  2. Geachte heer Prins

    De kwestie is niet hoe er gestraft moet worden maar over het verschil wat de gemeente vindt en wat de rechter vindt. En aangezien de rechter het hoogste orgaan is lijkt het mij dat de gemeente zich nog eens achter de oren moet krabben voordat het weer zulke maatregelen neemt. Want anders wordt iedere zaak achteraf weer gecorrigeerd en kost het ons als gemeente veel geld aan juristen etc.

  3. In dit geval eens, de rechter heeft het eindoordeel. Echter: 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Er zijn meer sluitingen die niet teruggedraaid zijn, dan sluitingen die wel door een rechter teruggedraaid zijn. Waarschuwen is goed, maar door hiervan een standaard procedure te maken, creëer je mijns inziens een situatie waarbij het voor geïnteresseerden bijna uitnodigend werkt om het een keer te proberen. Word je niet gepakt: veel geld. Word je wel gepakt: een waarschuwing. Blijft voor mij staan: het blijft het risico van het vak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.