Direct naar de inhoud.

Oost-Groninger gemeenten krijgen nog een halfjaar fusie-bedenktijd.

  • door:
  • op:
Grenzeloos G(r)unnen
Grenzeloos G(r)unnen

GRONINGEN – De Oost –Groninger gemeenten krijgen nogmaals ruim de tijd om met elkaar in conclaaf te gaan over de gemeentelijke herindelingen. Opnieuw heeft de provincie het besluit, hoe de herindeling eruit moet gaan zien, met een half jaar uitgesteld. De fusiebesprekingen in met name Zuidoost Groningen zitten muurvast. Zo wil Stadskanaal graag groot fuseren met Veendam, de Pekela’s en Vlagtwedde/Bellingwedde. Die laatste twee geven de voorkeur aan een eigen streekgemeente, Pekela wil graag zelfstandig blijven, Veendam heeft zich nog niet (echt)uitgesproken, Oldambt wil zich aansluiten met de gemeenten langs de A7 maar die gemeenten (Menterwolde en Slochteren zitten daar niet op te wachten). Kortom alles zit op slot.

De Provincie Groningen hoopt dat de gemeenten de komende zes maanden de besprekingen opnieuw met open vizier oppakken. Lukt dat niet, dan neemt de provincie het initiatief over en kan ze in het uiterste geval richting Den Haag in maart 2015 gaan aangeven welke gemeenten in 2018 het beste met elkaar kunnen fuseren.

Bronnen: DvhN en Provincie Groningen-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal