Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Streekhistorisch Centrum start 5 oktober met activiteitenprogramma

Streekhistorisch_CentrumSTADSKANAAL – Met ingang van de maand oktober zijn er weer zondagmiddagactiviteiten in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal (SHC). Tot en met april is er vrijwel elke zondag iets te doen, variërend van lezingen over een streekhistorisch thema tot rondwandelen onder leiding van een gids op locatie.

Het seizoen wordt geopend met een presentatie van beelden uit het omvangrijke fotoarchief van het SHC door Bert Roossien. Het thema van deze presentatie is wegtransport.
Op afbeeldingen uit de negentiende eeuw zien we zandwegen, tolhekken, voetgangers en omnibussen. Na 1880 doen de lokale tram- en spoorwegen hun intrede en worden steeds meer wegen verhard met steenslag, veldkeien of straatstenen. Omstreeks 1900 verschijnen de eerste fietsen en automobielen op de weg en vanaf 1920 neemt de (vracht-)auto in toenemende mate het vervoer van passagiers en goederen over, ten koste van de spoorwegen en de scheepvaart. Al deze ontwikkelingen komen in beeld tijdens een gevarieerde voorstelling met afbeeldingen van de Kanaalstreek en Westerwolde in vroeger tijden.
219.st.kanaal remise buinermond.1900

Activiteit: Fotopresentatie uit het archief van het SHC door Bert Roossien met als thema ‘Wegtransport’
Datum: Zondag 5 oktober 2014, aanvang 14.30 uur
Plaats: Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal
Adres: Ceresstraat 2, 9502 EA Stadskanaal
Entree: € 2,50, donateurs gratis
Reserveren: tel. 0599-612649 /info@streekhistorischcentrum.nl

Voor meer informatie of een overzicht van het complete zondagmiddagprogramma, zie ook www.streekhistorischcentrum.nl of bel 0599-612649. De programmaboekjes zijn verkrijgbaar bij het Streekhistorisch Centrum, Tourist Info Westerwolde en de bibliotheek.

13711.ter apel stoomtrein.1911

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.