Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Radio Parkstad en RTV Stadskanaal gaan gezamenlijk radioproducties maken

radio-mengpaneelSTADSKANAAL/VEENDAM – Radio Parkstad, de lokale omroep voor de gemeente Veendam en RTV Stadskanaal, de lokale omroep voor de gemeente Stadskanaal gaan samen omroepprogramma’s maken. Dat zijn de omroepbesturen overeen gekomen. RTV Stadskanaal heeft al een programma samenwerking met radio Westerwolde (zaterdagavond en zondagmiddag), daar is dus nu ook de lokale omroep uit Veendam bijgekomen.

 

 

Vrijdagavond

Het radio programma “S-Express” wordt een gezamenlijke productie en zal integraal via 106.9 FM (Veendam) en 105.3 FM (Stadskanaal) worden uitgezonden op de vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur. Het 1e uur van de “S-Express” (18.00 – 19.00 uur) is alleen te horen via de zender Stadskanaal omdat dit gericht is op lokaal nieuws met (politieke) interviews.

Zaterdagmiddag

Robert Schuuring

(G)oud en Nieuw – Robert Schuuring

Het programma “(G)oud en Nieuw” wordt eveneens een gezamenlijke productie en zal integraal via beide radiozenders worden uitgezonden op de zaterdagmiddag. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur kun je dit gaan beluisteren. Het radioprogramma “ZaterdagMiddagMix “ wat zeven jaar lang te horen was op dit tijdstip (via RTVS) neemt afscheid op zaterdag 18 oktober. Presentator Bert Jan Brinkman is aan iets nieuws toe en gaat de tijd benutten voor andere zaken binnen de lokale omroep.

“S-Express” wordt gepresenteerd door Alex Bos, Bert Jan Brinkman en Dorien Franken. “(G)oud en Nieuw” is in handen van Robert Schuuring. Met de uitbreiding van gezamenlijke omroepproducties willen de omroepen Veendam en Stadskanaal dichter bij elkaar komen als fusiegemeenten. Bovendien is het de wens van de OLON om meer te gaan samenwerken in de regio. Vanaf 24 en 25 oktober zullen de uitzendingen in de nieuwe vorm te horen zijn.

Het is niet uitgesloten dat in 2015 nog meer programma’s gezamenlijk geproduceerd en uitgezonden gaan worden door de lokale omroepen uit Zuid Groningen.

Bert Jan, Dorien en Alex

S-express – Bert Jan, Dorien en Alex

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.