Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lancering website Stichting 250\400

Voorzitter Stichting 250\400 Roel van der Molen (rechts) en Art Director Puur Idee Bastiaan Amsing

Voorzitter Stichting 250\400 Roel van der Molen (rechts) en Art Director Puur Idee Bastiaan Amsing

STADSKANAAL – Woensdagmiddag, 1 oktober, kon voorzitter Roel van der Molen van de Stichting 250\400, de vele aanwezigen in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal, welkom heten. In zijn welkomstwoord gaf hij in het kort de geschiedenis van de Stichting aan.

Daarbij kwam onder andere het ontwikkelen van het logo en het projectplan aan de orde. Daarnaast gaf hij aan waarom de stichting de naam Stichting 250\400 had gekregen. Verder legde hij de nadruk op het feit dat de stichting zich bezighoudt met activiteiten, die de hele regio rond het Stadskanaal en de Semslinie omvatten. Deze activiteiten liggen op het gebied van theater, beeldende kunst, geschiedenis, muziek, sport, recreatie, toerisme en bedrijvigheid. Daarbij kan gedacht worden aan het exposeren van schilderijen, die betrekking hebben op de pioniers in deze regio, maar ook aan kanovaart, het uitgeven van boeken over Stadskanaal, Musselkanaal en Ter Apel, het opvoeren van enkele symfonieën van Cornelis Dopper en de reünie van zeer oude historische bedrijfsvaartuigen. De activiteiten worden georganiseerd in het kader van 250 jaar het Stadskanaal en 400 jaar de Semslinie. Alle worden zeer uitvoerig beschreven op de website van de stichting.

Daarna gaf hij het woord aan Bastiaan Amsing, eigenaar van Puur Idee, het ontwerpbureau uit Stadskanaal, dat zich heeft beziggehouden met het ontwerpen van het logo, het projectplan en het ontwikkelen van de website. Met de overhandiging van een driedimensionaal logo aan voorzitter Roel van der Molen en een druk op de GO-knop werd de website: www.250400.nl openbaar gemaakt en konden de aanwezigen er alvast kennis mee maken.
De aanwezigen kregen de gelegenheid om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt. Uit de reacties werd duidelijk dat de website bij iedereen een goede indruk heeft achtergelaten.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.