Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

63 Kanaalster huisdieren zweven in de lucht

Plezier met je huisdierSTADSKANAAL – “Dierenballonnenoplaatdag”, een nieuw begrip. In de wijk Maarsstee hebben vooral kinderen maar ook volwassenen afgelopen zaterdag voor het tweede achtereenvolgende dierendag ‘gevierd’. In Buurtcentrum Maarsstee kon iedereen ’s ochtends gratis een ballon met een kaartje van hun huisdier laten maken. Er zijn maar liefst 63 huisdieren opgegeven om het luchtruim te kiezen.

’s Middags om twee uur was het grote moment. In stoet vertrokken de bezitters van de deelnemende huisdieren met de ballonnen van het buurtcentrum naar het grasveld bij de vijver en de duiventil. Als de ballonnen ontwart zijn, wordt het startsein gegeven en gaat een bonte zwerm de lucht in. Het mooie is dat iedereen met volle teugen geniet en de ballonnen in de strak blauwe hemel nastaart tot ze uit zicht verdwenen zijn. Nu is het afwachten welke kaartjes terug worden gestuurd en waar ze vandaan komen. Voor de drie huisdieren die het verst zijn gekomen ligt een smulpakket in het verschiet!

In kolonne onderwegDe ‘dierenballonnenoplaatdag’ is een initiatief van het Buurtcentrum Maarsstee in samenwerking met het Kinderwerk Maarsstee/Maarswold.

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

2 Reacties op “63 Kanaalster huisdieren zweven in de lucht

  1. Wilma Ketelaar

    waarom om nu weer ballonnen, en dat voor dierendag. Het is gewoon bekent dat we al te veel troep in de natuur achter laten waar dieren aan sterven o.a ballonnen ze eten ze op, kunnen het niet verteren en ze zullen sterven van de honger….de natuur is niet blij met deze actie…

    • Jaah…. lekker zeuren. Ik lees net de reactie. Ga lekker bomen knuffelen of zo en gun de kinderen hun wedstrijd. Bovendien zijn veel ballonnen van tegenwoordig milieuvriendelijk.
      Eigenlijk te zot voor woorden dat ik nog reageer ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.