Direct naar de inhoud.

Presentatie cursussen oude ambachten bij open huis Onstwedder Gaarv’n

  • door:
  • op:

141008 - open huis OGONSTWEDDE – Iedereen kan een oud ambacht leren bij stichting Onstwedder Gaarv’n. Van frivolité tot dorsvlegels maken en van karnen tot koperslaan, Onstwedder Gaarv’n zorgt er door middel van cursussen voor dat tientallen oude ambachten niet verloren gaan. Tijdens een open huis op zaterdag 1 november zijn er demonstraties en presentaties van vele ambachten en cursussen.

Onstwedder Gaarv’n verzorgt elk jaar in de wintermaanden cursussen oude ambachten. Honderden mensen leerden er in de loop van de tijd een ambachtelijk vak. Velen van hen zijn nu actief als medewerker van de stichting tijdens de vele demonstraties die Onstwedder Gaarv’n verzorgt op onder meer markten en braderieën.

Ook zijn er voormalig cursisten nu zelf actief als docent, om zo hun ambacht te leren aan anderen. ,,Ondanks de tientallen cursisten die elke winter deelnemen aan onze cursussen, zijn er ambachten die definitief dreigen te verdwijnen. Met name voor deze ambachten zoeken wij met ons open huis belangstellenden’’, zegt voorzitter Jan ten Have van Onstwedder Gaarv’n.

Open huis
Om iedereen de gelegenheid te geven om eens rustig te kijken of het leren van een ambacht iets voor hem of haar is, is er op zaterdag 1 november open huis. Verschillende ambachtslieden en docenten van Onstwedder Gaarv’n zijn die dag aanwezig om hun ambacht te demonstreren en informatie over de cursussen te verstrekken. Er is gratis koffie en thee voor alle aanwezigen. Het open huis begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Cursussen
De cursussen tellen meestal vijf lessen, die eens per twee weken plaatsvinden in de Ambachtshoeve aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde. Dagen en tijdstippen variëren en worden vastgesteld in overleg met docenten en cursisten. Opgave voor een cursus is mogelijk tijdens het open huis of nadien met opgaveformulieren die tijdens het open huis verkrijgbaar zijn. Ook is opgave mogelijk via contactgegevens die te vinden zijn op de website van Onstwedder Gaarv’n, onstweddergaarvn.nl.

Kijk voor meer informatie over Onstwedder Gaarv’n en de curusssen oude ambachten op www.onstweddergaarvn.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-