Direct naar de inhoud.

Energieacht Tour door Bellingwedde en Vlagtwedde

  • door:
  • op:

Energiewacht_Tour_logoGRONINGEN – De tweede etappe van de Energiewacht Tour voert donderdag 9 april 2015 door de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde. Deze Westerwoldse omloop start bij de Burcht in Wedde en gaat vervolgens met een lus door Bellingwedde en Vlagtwedde richting Ter Apel. De rensters finishen bij het Klooster in Ter Apel.

Van woensdag 8 tot en met zondag 12 april 2015 vindt de vijfde editie van de Energiewacht Tour plaats. In zes etappes zullen de vrouwelijke internationale wielertoppers tegen elkaar strijden. Deze meerdaagse wielerwedstrijd voert door alle delen van de provincie en is daarmee de grootste wielerkoers van Groningen.

De slotetappe van de wedstrijd vindt plaats op het Duitse eiland Borkum. De etappe Wedde-Ter Apel opent de driedaagse voor junior-vrouwen. Deze eerste rit over 80 kilometer bevat een aanlooplus van 52 en twee plaatselijke omlopen van veertien kilometer. De vrouwen rijden nog eens twee van deze lussen meer en komen daarmee op 108 kilometer. Koersdirecteur Thijs Rondhuis zegt dat de organisatie de wedstrijd voor de junior-vrouwen bewust naar voren heeft gehaald om zo de verplaatsing naar Borkum niet ook met deze categorie te hoeven maken. “Deze categorie start met de rit Wedde-Ter Apel en krijgt zaterdag een afsluitende rit rond Stadskanaal voor de wielen. Op vrijdag is er een ploegentijdrit, maar die moet nog worden toe gekend.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal