Direct naar de inhoud.

Meerdere arrestaties na vechtpartij in vol aanmeldcentrum azc Ter Apel

  • door:
  • op:
F: ANP via RTV Noord

TER APEL – In het aanmeldcentrum van het azc in Ter Apel is donderdagnacht onrust onder asielzoekers uitgebroken. De politie heeft vijf mensen aangehouden. De onrust begon op het terrein van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND), maar verplaatste zich daarna naar de openbare weg. Het ging om een groep van tientallen mensen.

‘Van die groep begon een aantal mensen zich vervelend te gedragen’, vertelt woordvoerder Ramona Venema van de politie Noord-Nederland. ‘Na overleg met de burgemeester is besloten ook de Mobiele Eenheid in te zetten. Dat was nodig om de openbare orde te handhaven. Het ging niet alleen om een grote groep, het was bovendien erg mistig.’

Zelfverwonding

De politie ging over tot arrestaties, toen een deel van de groep zich tegen de agenten keerde. ‘Er werd met stenen gegooid’, aldus Venema. ‘Twee van de vijf arrestanten hebben zichzelf verwondingen toegebracht, maar niet levensbedreigend.’

Veldbedden en stoelen

In het aanmeldcentrum van de IND is het de laatste dagen drukker dan anders. Alle bedden zijn vol. Als noodmaatregel zijn 150 veldbedden bijgeplaatst, maar ook dat bleek niet genoeg. Ook afgelopen nacht heeft een aantal mensen de nacht op een stoel moeten doorbrengen.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal