Direct naar de inhoud.

Het Zwanenmeer, betoverend ballet, binnenkort in het Geert Teis

  • door:
  • op:

ZwanenmeerSTADSKANAAL – Het Zwanenmeer is misschien wel de meest geliefde balletklassieker ter wereld. Met het welbekende tragisch-romantische beeld van de stervende zwaan. De schitterende traditionele uitvoering zorgt altijd weer voor ontroering. Laat je meevoeren, tijdens een koude winternacht, door de meest opgevoerde en iconische balletvoorstelling ter wereld. Het ballet van de Staatsopera van Tatarstan voert het ballet uit op woensdag 28 januari in Theater Geert Teis te Stadskanaal.

Het verhaal van Het Zwanenmeer
Het is een tragisch verhaal over prinses Odette, die door de vloek van een tovenaar in een zwaan is veranderd. Alleen de ware liefde van prins Siegfried kan de betovering verbreken, maar de tovenaar doet er alles aan om dit te voorkomen. Hij stuurt zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, naar prins Siegfried. Terwijl hij denkt de liefde te verklaren aan Odette en alles goed gaat komen, gaat het mis. Zal Odette voor altijd een zwaan blijven of zal hun ware liefde alles overwinnen?

Deze balletvoorstelling werd gemaakt door de legendarische choreograaf Marius Petipa. Top solisten dansen op de wereldberoemde muziek van Tsjaikovski wat deze voorstelling tot een ware beleving maakt. De balletten van Tatarstan zijn in heel Europa bekend om hun perfecte, vaak traditionele uitvoeringen. Twee andere grote voorstellingen die zij dit jaar presenteren zijn: De Notenkraker en Giselle.

Benieuwd naar de voorstelling? Kijk ook op www.theatergeertteis.nl of bel 0599-631731.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal