Direct naar de inhoud.

Nieuwe locatie Noorderpoort Stadskanaal nu echt los

  • door:
  • op:
Halverwege de bouw NPC. foto RTVS
Halverwege de nieuwbouw NPC.  foto RTVS

STADSKANAAL – (video) Het nieuwe schitterende Noorderpoort complex aan de Sportparklaan 5 is afgelopen vrijdag ‘officieel’ geopend door directeur Hans Bergeman en burgemeester Baukje Galama en genodigden. Er was drie jaar aan de nieuwbouw gewerkt. Het prachtige multifunctionele gebouw leent zich voor zo’n 1300 leerlingen van het Noorderpoort College Stadskanaal, Ubbo Emmius, diverse regionale bedrijfsopleidingen met een praktijkencentrum en voor diverse cursisten. Ook nabij gelegen sportclubs hebben er een kantine en kleedruimte gekregen. De totale investering heeft een slordige 15 miljoen euro gekost.

Het oude schoolgebouw was gevestigd aan de Frankrijklaan (300 meter verwijderd van het nieuwe gebouw), maar voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen. Overigens was de school al in gebruik genomen door de leerlingen en leerkrachten van het Noorderpoort en het Ubbo Emmius onderwijs. De studenten waren hun studie begonnen bij de start van het nieuwe schooljaar september 2014.

RTV Stadskanaal medewerker en cameraman Arjan Plat maakte afgelopen zomer, in opdracht van het Noorderpoort College, onderstaande introductiefilm

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal