Direct naar de inhoud.

Ubbo Emmius Onstwedde investeert in moderne technologie

  • door:
  • op:
Links op de foto staat Rik Nijland en rechts Jarno Wever

ONSTWEDDE – Scholengemeenschap Ubbo Emmius in Onstwedde heeft flink in moderne technologie geïnvesteerd de laatste tijd. De leerlingen kunnen nu werken met een lasersnijder en met de nieuwste programmeerbare Lego.

Vakdocent Fred Windt is blij met het nieuwe materiaal. Hij kan nu naast de traditionele techniek ook met moderne technologie aan de slag. Zo is de lasersnijder zeer geschikt voor leerlingen, omdat de machine zeer makkelijk te bedienen is en de leerlingen hun creativiteit kunnen gebruiken om mooie producten te maken. Het is niet alleen voor leerlingen interessant die in de techniek verder willen, maar voor alle leerlingen. In bijna ieder beroep wordt er gewerkt met technologie. Scholengemeenschap Ubbo Emmius wil leerlingen voorbereiden om hier op een goede manier mee te kunnen werken.

De investering is mogelijk vanuit Sterk Techniekonderwijs Stadskanaal. Een samenwerking tussen Ubbo Emmius, Noorderpoort Beroepsonderwijs, brancheorganisaties en vele technische bedrijven uit de regio. Sterk Techniekonderwijs heeft als doel om de instroom in de techniek te vergroten en techniekonderwijs te versterken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal