Direct naar de inhoud.

Oud-leerling traint vakdocenten van zijn oude school

  • door:
  • op:

V.l.n.r.: Ger Eling (Ubbo Emmius), Michiel Querner (Ubbo Emmius) en Ben van Oeveren (AttateQ)
STADSKANAAL – De cirkel is rond bij de Sportparklaan in Stadskanaal. Ben van Oeveren, oud-leerling van Ubbo Emmius en Noorderpoort, traint sinds kort vakdocenten van zijn oude school. Bij Noorderpoort Stadskanaal heeft Ben de opleiding Fijnmechanische Techniek gevolgd.

Ben traint de docenten op het gebied van CNC-technologie in de Fijnmechanische techniek en in de Metaaltechniek. De samenwerking is tot stand gekomen met DOK4 en Witec, met wie Noorderpoort en Ubbo Emmius al jaren samenwerken. Ben heeft zich gespecialiseerd in CNC techniek en programmeren. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf AttateQ opgericht, gevestigd in Nieuw Buinen.

Ubbo Emmius en Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal hebben vanuit Sterk Techniekonderwijs een aantal investeringen kunnen doen in moderne technologie. In samenwerking met het lokale bedrijfsleven zijn er machines aangeschaft om nog beter aan te sluiten op de behoeften van de arbeidsmarkt. Simulatieonderwijs met CNC draai- en freesmachines is hier een onderdeel van. Leerlingen en studenten leren de machines te programmeren om daarmee hoogstaande producten te maken, bijvoorbeeld voor de zorg en industrie. Voordat het zover is, worden de vakdocenten getraind in de vele mogelijkheden die CNC-simulatieonderwijs biedt.

Het werken met lokale partners, zoals Witec, DOK4 en AttateQ, wordt zoveel mogelijk gestimuleerd vanuit Sterk Techniekonderwijs. Door lokaal samen te werken wordt de regio versterkt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal