Direct naar de inhoud.

Stadskanaalster techniekproject gekozen als landelijk voorbeeld

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Een project om basisschoolleerlingen te enthousiasmeren om voor techniek te kiezen, is uitgekozen als landelijk voorbeeld. PABO-studenten van NHL Stenden in Emmen gaan bij technische bedrijven aan de slag om hen te helpen hoe ze leerlingen op een leuke manier kunnen ontvangen in hun bedrijf. De studenten, die binnenkort zelf afgestudeerd leerkracht zijn, leren op deze manier wat technische bedrijven doen. Zo heeft iedereen profijt van dit project.

Projectleider Sterk Techniekonderwijs Peter Zwiers van Ubbo Emmius en Noorderpoort Stadskanaal is de initiatiefnemer van het project. Het past binnen de doelstelling om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken en enthousiast te maken voor een toekomst in de techniek. Net als veel andere projecten gebeurt dat in nauwe samenwerking met lokale bedrijven. Dit jaar doen Avitec in Nieuw Buinen en SealteQ, DOK 4 en Groenewold Bouw in Stadskanaal mee.

Platform Talent voor Technologie heeft samen met werkgevers- en werknemersorganisaties een keuze gemaakt uit de vele aangemelde initiatieven. Het initiatief in Stadskanaal is daarbij samen met een aantal anderen geselecteerd om als landelijk voorbeeld te dienen.

Het is de bedoeling dat het project in andere delen van het land navolging krijgt. In overleg met Platform Talent voor Technologie zal worden gekeken hoe Stadskanaal als voorbeeld kan dienen. Ondertussen zijn de PABO-studenten hard aan het werk in Stadskanaal. In november hopen ze een aantal basisscholen te kunnen ontvangen bij de deelnemende bedrijven.

.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal