Direct naar de inhoud.

PvdA wil woningproblematiek in Borger-Odoorn groots aanpakken

  • door:
  • op:
Het ‘dorp’ van de PvdA op het dorpsplein in Exloo. Foto: PvdA

EXLOO – De Partij van de Arbeid in Borger-Odoorn wil wat doen aan de woningproblematiek in de gemeente. De partij organiseerde daarom vrijdagmiddag een woonprotest op het dorpsplein in Exloo. De boodschap? Jong en oud moeten kunnen blijven wonen in eigen dorp. 

De partij vulde het protest op ludieke wijze in. Zo stond er een pop-up tentje waarin de nummer twee van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, Yannick Olij ging liggen. Gehuld met badjas en slippers hoopt Olij dat dit niet dé toekomst van jongeren is in de gemeente. ‘Daar ga ik mij ook heel hard voor maken. We hebben goede plannen en als we daar mee bezig gaan moet het goed gaan komen.’

Te weinig aandacht

Deze week werd de woonvisie in de gemeente vastgesteld. Daar staat onder andere in dat er 500 woningen worden bijgebouwd. Volgens Peter Zwiers is het een eerste aanzet. ‘Dat het pas aan het einde van deze raadsperiode wordt besloten laat zien dat het veel te lang geen aandacht heeft gehad.’

Tientallen voorbeelden

Zwiers en zijn partij hebben dan ook veel berichten van mensen gekregen die problemen hebben met het vinden van een geschikte woning. Toch stonden er vrijdagmiddag voornamelijk mensen van de Partij van de Arbeid op het dorpsplein in Exloo. ‘Het is ook gewoon een werkdag, maar ik ken tientallen mensen in bijvoorbeeld Valthermond die niet aan een geschikte woning kunnen komen, maar het speelt in alle dorpen. We moeten dan ook in elk dorp woningen bij gaan bouwen.’

Daarbij ligt voor Zwiers na de verkiezingen eerst de focus op het herbouwen van woningen waar de laatste jaren gesloopt is. ‘Ik kan mij niet eens meer herinneren wanneer de woningen in de Middenlaan in 2e Exloërmond en de Roelof Tuinstraat in Valthermond zijn gesloopt. Er moet nu echt iets gebeuren.’

2 reacties op “PvdA wil woningproblematiek in Borger-Odoorn groots aanpakken”

  1. Verkiezingenretoriek. Niet de politiek bepaald of er gebouwd wordt maar woningcorporaties. Een gemeente kan hooguit proberen te voorkomen dat speculanten huurwoningen kopen. Misschien had de Pvda de plaatselijke bewoners wat serieuzer mogen nemen bij het plaatsen van de windmolens. (“papieren ” inspraak) En dan hebben we het nog niet eens over de participatiewet waarop de Pvda hun volledige medewerking heeft verleend. Waarom mensen misbruiken als gratis arbeidskracht bij o.a. het hunebedcentrum. Pvda was toch altijd de partij die opkwam voor de kwetsbaren, maar met de participatiewet hebben ze een grote deel van de mensen met een beperking en een bijstandsuitkering veroordeeld tot armoede en de voedselbank. Misschien eens beter luisteren naar hun Fnv broeders bij volwaardig werk hoort een volwaardig Cao loon en arbeidsvoorwaarden. Uitbuiting en slavernij moet worden voorkomen, en het verdienmodel van de gemeenten moet van tafel.

  2. Verkiezingenretoriek. Niet de Pvda maar de woningcorporaties bepalen of er, en hoeveel woningen er worden gebouwd. Overheid kan bouwen stimuleren door de verhuurdersverheffing te verlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-