Direct naar de inhoud.

Knoalster Legomeiden winnen prijs in Beneluxfinale Lego League

  • door:
  • op:
De meiden van het City Channel team in overleg met de scheidsrechter | F: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Vanuit het Ubbo Emmius aan de Maarsdreef in Stadskanaal streden zaterdag verschillende teams uit Noord-Nederland voor de titel in de Benelux Finale van de First Lego League. De teams bestaan uit kinderen uit verschillende regio’s. Zo deden ook de Knoalster Legomeiden; Madelein Breedveld, Myrthe Groenendijk en Ella van het Hof van het team ‘City Channel’ mee. Het team uit Stadskanaal viel aan het eind zelfs in de prijzen; ze wonnen de tweede plek in de categorie ‘robot ontwerp’.

Lego League

‘De Lego League is een internationale wedstrijd waarbij je een robot moet bouwen en onderzoek moet doen samen met je team’, aldus lego educator Peter Westerhoff. ‘Op de start zit je rond de 400 teams in heel Nederland. Na de regiofinales blijven er een paar teams over die naar de Beneluxfinale gaan. De teams die deze finale winnen gaan dan uiteindelijk naar de wereldwijde finale van de Lego League’, zo legt de lego expert uit.

Corona

Normaal gesproken wordt de Beneluxfinale groots aangepakt op een centrale locatie. Helaas door de coronacrisis moet het draaiboek nu noodgedwongen gewijzigd worden. Vanuit een studio in Zoetermeer verslaan twee presentatoren online de finale. Met verschillende livestreams hebben ze contact met alle finale locaties in Nederland. ‘

Ontwerp

Ondanks dat het team uit Stadskanaal  in het begin nog wat onzeker was over de wedstrijd, wonnen ze uiteindelijk toch nog een prijs. Ze kregen de tweede prijs in de robot ontwerp categorie. ‘We krijgen een hele mooie beker’ zo vertellen de meiden enthousiast na afloop. ‘We gaan helaas niet door in de lego league, we hebben de maximale leeftijd voor deelname bereikt, dus mogen volgend jaar niet opnieuw meedoen. Maar we gaan wel door in een andere league voor oudere jongeren’, voegen ze eraan toe.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal