Direct naar de inhoud.

Leerlingen Ubbo aan de slag met afbouw woning Belgiëlaan

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Vier leerlingen van Scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal zijn gestart met een bijzonder project in een woning aan de Belgiëlaan 8 in Stadskanaal. In samenwerking met lokale bedrijven gaan de leerlingen in de woning ervaren hoe in de praktijk onderhoud aan een woning wordt gepleegd. In de periode tot de kerst zullen de leerlingen uit klas 4 van Bouwen, Wonen en Interieur de woning gaan schilderen, glas gaan zetten, coatingvloer leggen en betonreparaties uit gaan voeren.

De begeleiding van de leerlingen is in handen van de lokale bedrijven. Medewerkers van Beikes Schilderswacht, Zandstra Schilderwerken, Schildersvakopleiding Assen en SealteQ hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Lefier heeft de woning ter beschikking gesteld om leerlingen deze praktijkervaring op te kunnen laten doen.

Alle leerlingen uit klas 4 BWI van Ubbo Emmius Sportparklaan zijn onlangs op bedrijfsbezoek geweest bij de Schildersvakopleiding in Assen. Daar hebben ze kennis gemaakt met alle aspecten van het schildersvak, van spuitwerk tot stucwerk en glas zetten. SealteQ was hierbij aanwezig om alles te vertellen rondom het conserveren van beton- en staalconstructies.

Het project is onderdeel van Sterk Techniekonderwijs Stadskanaal. Sterk Techniekonderwijs is een samenwerking van Ubbo Emmius, Noorderpoort en lokale bedrijven om te zorgen voor voldoende gekwalificeerde vakmensen voor de technische sector. In de techniek ontstaan grote tekorten aan personeel. Door leerlingen al op jonge leeftijd kennis te laten maken en vooral te enthousiasmeren voor het vak, hopen de partijen dat er meer leerlingen gaan kiezen voor een toekomst in de techniek.

Het afbouwen van de woning in Stadskanaal is een prachtig voorbeeld hoe leerlingen levensechte praktijkervaring opdoen. Leerlingen ervaren zo met eigen ogen hoe het schildersvak in elkaar zit en wat er bij komt kijken om een woning in goede staat terug te brengen. De bedrijven helpen daar waar nodig een handje.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal