Direct naar de inhoud.

Leerlingen Ubbo en Noorderpoort sleutelen aan elektrische auto

  • door:
  • op:
Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal

STADSKANAAL – Leerlingen van Scholengemeenschap Ubbo Emmius en studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs in Stadskanaal kunnen vanaf komend schooljaar sleutelen aan een elektrische auto. Deze impuls is mogelijk vanuit Sterk Techniekonderwijs Oost-Groningen, een samenwerkingsverband van het Dollard College, Ubbo Emmius, Noorderpoort en tal van lokale technische bedrijven. De financiële middelen zijn beschikbaar gesteld door het Rijk om een impuls te kunnen geven aan technisch onderwijs.

Aangepaste Toyota Prius
Voor leerlingen van het vmbo en studenten van het mbo is een aangepaste Toyota Prius aangeschaft. Deze is omgebouwd naar laagvolt, waardoor leerlingen er daadwerkelijk aan kunnen werken. Met speciale software kunnen de leerlingen een diagnose stellen, mankementen opsporen en herstellen.
Leerlingen en studenten leren zo te werken met zowel verbrandingsmotoren, hybride techniek en elektrotechniek. Dit zal ook gevraagd worden van de automonteurs van de toekomst.

Geschoolde vakdocenten
De afgelopen tijd zijn de vakdocenten van Ubbo Emmius (vmbo) en Noorderpoort (mbo) in Stadskanaal geschoold om les te mogen geven over elektrische voertuigen. Zij beheersen zowel de praktijkkennis als de theoretische kennis om dit op de juiste wijze op de leerlingen en studenten over te brengen.

Ondanks crisis toch ontwikkelen
Ondanks de coronacrisis willen Ubbo Emmius en Noorderpoort bezig met de toekomst. De docenten zijn druk bezig met het geven van onderwijs op afstand, maar weten ook tijd te vinden om bezig te gaan met hedendaagse ontwikkelingen. De verwachting is dat de hybride auto komend schooljaar veelvuldig wordt ingezet in het lesprogramma.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal