Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ubbo wil samenwerken met andere scholen en bedrijven uit regio

STADSKANAAL – Het aantal middelbare scholieren zal de komende jaren dalen in de regio. Toch proberen Groningse Middelbare scholen een oplossing te bedenken. Daarvoor krijgen vier regio’s in de provincie Groningen samen zo’n 2,5 miljoen euro van de overheid. Een voor de hand liggende optie is om te gaan samenwerken met andere scholen. 

Algemeen directeur Bert Dijkstra van Ubbo Emmius geeft aan dat het vervelend is om als school een volledige opleiding overeind moet houden. ‘Het vervelende is dat je als school een volledige opleiding overeind moet houden; bijvoorbeeld een vwo met vier profielen. Dan moet je wel voor al die profielen genoeg leerlingen hebben. We kunnen nu gaan kijken hoe we dit samen met het Dollard College kunnen vormgeven. Misschien kan dat door het onderwijs ook op een andere manier aan te bieden, bijvoorbeeld via afstandsonderwijs’, aldus Dijkstra tegen RTV Noord.

Daarnaast zit het Ubbo Emmius in Stadskanaal en Winschoten al onder één dak met het Noorderpoort, een mbo-school. De stap om meer met hun samen te werken lijkt dan ook logisch. ‘We zitten in Stadskanaal en Winschoten al onder één dak. We kunnen dus van elkaars personeel en faciliteiten gebruik maken en de opleidingen samen aanbieden.’

In Stadskanaal en Oldambt willen scholen de omgeving betrekken bij het onderwijs. Bert Dijkstra van Ubbo Emmius: ‘Met al die snelle technische ontwikkelingen is het voor scholen ondoenlijk; al die machines zijn te duur om aan te schaffen. We willen leerlingen niet alleen in school opleiden, maar het praktijkgedeelte ook bij bedrijven doen.’ Volgens Dijkstra zijn bedrijven daartoe bereid, nu er zoveel krapte op de arbeidsmarkt is.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.