Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lentis organiseert publieksavond ‘In gesprek over suïcide’

Foto: Lentis

Foto: Lentis

STADSKANAAL – Lentis organiseert op 11 februari 2015 in ‘De Regenboog’ in Stadskanaal een publieksavond over suïcide.

Op deze bijeenkomst zijn hulpverleners uit de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg, naasten en nabestaanden aanwezig. Zij zullen informatie geven en de aanwezigen de gelegenheid geven met hen in gesprek te gaan. Iedereen is welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

In de bijeenkomst komen vragen aan bod als: Waarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan suïcidaliteit? Waarom willen mensen dood? Wat kun je doen om dit te voorkomen? Hoe kun je er over praten? Welke behandelmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de familie bij de zorg betrokken?

In het algemeen helpt het als suïcide in de samenleving gemakkelijker bespreekbaar wordt. De publieksavond ‘In gesprek over suïcide’ is één van de activiteiten van het programma Suïcidepreventie van Lentis. Eén van de doelstellingen van het programma is dat de inwoners van de provincie Groningen weten waar ze terecht kunnen met vragen rondom suïcide en suïcidepreventie. Er zijn ook al bijeenkomsten geweest in Groningen en Winschoten.

De publieksavond vindt plaats op 11 februari 2015 van 19.30 tot 21.30 uur in AC De Regenboog, Navolaan 30 in Stadskanaal. Deelname is gratis. Graag vooraf aanmelden via informatieservice@lentis.nl of (050) 522 3150.

Voor meer informatie over het programma: www.lentis.nl/agenda

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Lentis organiseert publieksavond ‘In gesprek over suïcide’

  1. Lentis maakt me juist suicidaal en laat me suicidaal zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.