Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd in Stadskanaal

F: Facebook  Nationale voorleeswedstrijd

F: facebook Nationale voorleeswedstrijd

STADSKANAAL – Ook dit jaar is er weer massaal meegedaan aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Ruim 160 kinderen in de provincie Groningen zijn door hun trotse juf of meester aangemeld als voorleeskampioen van hun school. De komende maanden zullen zij met elkaar de strijd aangaan in de provinciale voorrondes.

Voorronde dinsdag 10 februari
Dinsdag 10 februari organiseren de bibliotheken in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Stadskanaal. De beste voorlezers uit de groepen 7 en 8 strijden om een plaats in de halve finale op woensdag 11 maart in Bibliotheek Veendam. Dit jaar doen uit de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde veertien scholen mee.

Jury
De veertien deelnemers worden beoordeeld door wethouder Peter Gelling van de gemeente Stadskanaal, voormalig directeur van CBS De Höchte Jan Geert Sterenborg en gemeentesecretaris Andy de Vos van de gemeente Vlagtwedde.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De kwart finales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door de Bibliotheek. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk. Kijk voor meer informatie op: denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.