Direct naar de inhoud.

Stichting Specsavers schenkt 2.212 euro aan het Kees Dekkinga Fonds uit Stadskanaal

  • door:
  • op:

StichtingSpecsaversSteuntSTADSKANAAL  – De Specsavers winkel in Stadskanaal schenkt een bedrag van 2.212,51 euro aan het Kees Dekkinga Fonds. Gistermiddag gingen de winkelmedewerkers langs bij dit lokale goede doel om het gespaarde bedrag te doneren in de vorm van een symbolische cheque. In totaal krijgen 118 lokale goede doelen door heel Nederland een financieel steuntje in de rug van Stichting Specsavers Steunt. Het afgelopen jaar hebben alle Specsavers-winkels in Nederland gespaard voor lokale initiatieven én voor een landelijk doel: Nationaal Fonds Kinderhulp. Er is een totaalbedrag van 400.715 euro ingezameld.

Uit eerder onderzoek van Specsavers onder bijna 300 lokale goede doelen blijkt dat 67% van de ondervraagden de afgelopen drie jaar te maken heeft gehad met geldtekort en de helft met een tekort aan donateurs. 86% is van mening dat als zij meer hulp zouden krijgen, ze meer kunnen bereiken. “Ik ben ontzettend blij en trots dat we met onze winkel financiële steun kunnen bieden aan waardevolle initiatieven zoals het Kees Dekkinga Fonds. Lokale doelen hebben het steeds moeilijker en onze bijdragen blijken meer dan welkom,” vertelt Jan Smit, opticien en contactlensspecialist bij Specsavers Stadskanaal.

Stichting Specsavers Steunt
Iedere Specsavers-winkel geeft graag iets terug aan de lokale gemeenschap. Voor elk verkocht montuur en hoortoestel doneren zij automatisch een vast bedrag aan de Stichting Specsavers Steunt. Na een jaar sparen, schenkt elke winkel telkens het bijeen gebrachte geldbedrag aan een lokaal goed doel. Nu, vier spaarrondes later, heeft de stichting in totaal ruim 1,3 miljoen euro gedoneerd aan meer dan 730 lokale goede doelen en Nationaal Fonds Kinderhulp. Aan het begin van 2015 is alweer de vijfde spaarronde gestart.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal