Direct naar de inhoud.

De wereldspelen voor kleine mensen mogelijk in Stadskanaal

  • door:
  • op:
World-Dwarf-Games-Michigan - USA in 2013
World-Dwarf-Games-Michigan – USA in 2013

STADSKANAAL – De Belangenvereniging Van Kleine Mensen (BVKM) heeft op 28 februari jl. een bidbook ingediend om de zevende editie van de Wereldspelen voor kleine mensen, de World Dwarf Games (WDG), in 2017 naar Nederland te halen. De spelen zouden zich in Stadskanaal moeten afspelen. De organisatie van het evenement zal grotendeels in handen komen van de Disability Games Foundation (DGF). Deze stichting heeft veel ervaring opgebouwd in het organiseren van grootschalige internationale sportevenementen voor mensen met een beperking.

 
groot_150305-Logo_World_Dwarf_GamesDe World Dwarf Games worden sinds 1993 iedere vier jaar georganiseerd door de International Dwarf Athletic Federation (IDAF). Eerdere edities speelden zich af in onder meer de VS, Noord Ierland, Canada en Frankrijk. De vorige editie, in 2013 in Michigan, VS, trok 395 deelnemers en vele honderden begeleiders en toeschouwers uit de hele wereld. Op het wedstrijdprogramma staan minimaal zeven sporten, waaronder atletiek, voetbal, zwemmen, badminton en basketbal. Bij een aantal sportonderdelen worden paralympische normen gehanteerd, omdat deelnemers ook in paralympische klassen kunnen uitkomen.

 
De BVKM is de Nederlandse vereniging van mensen die bij volwassenheid kleiner dan 1,55 meter blijven. De BVKM telt zo’n 325 leden. De vereniging organiseert onder meer sportactiviteiten voor kleine mensen en heeft een landelijk voetbalteam van kleine mensen opgericht. Door de World Dwarf Games naar Nederland te halen verwacht de BVKM een flinke impuls te kunnen geven aan de sportmogelijkheden voor kleine mensen.
De IDAF maakt begin mei 2015 tijdens een sportevenement voor kleine mensen in Birmingham (UK) bekend of de organisatie van de WDG 2017 aan Nederland wordt gegund.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal