Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bewegwijzering naar ‘onvindbaar’ Goedewaagen-museum

2015-03-26_wethouder-Trip_onthult_museumbord_Goedewaagen_1bNIEUW BUINEN – Voor het nu 25-jarige Keramisch Museum Goedewaagen was het een doorlopende bron van ergernis. Bezoekers konden de weg in Nieuw Buinen naar het museum maar niet vinden. Ook oudere navigatieprogramma’s in auto’s boden geen hulp, want de Drentse kant van de bebouwing aan de Glaslaan staat bij oude Tomtom-programma’s niet vermeld.

Zelf geplaatste borden verdwenen daarenboven. En van de door de gemeente Borger-Odoorn vereiste ANWB-borden waren de plaatsingskosten zo hoog – voor vier borden meer dan € 2000 -, dat het ongesubsidieerde museum die kosten niet kon betalen.

Het feit dat in Nieuw Buinen, de qua bevolking grootste bevolkingspopulatie van de dorpen in Borger-Odoorn, nauwelijks sprake is van een toereikende bewegwijzering in tegenstelling tot de situatie met de vele verwijzingsborden in de dorpen op de Hondsrug was een verdere steen des aanstoots.

Aan die ellende van klagende museumbezoekers komt nu een eind. Donderdagmiddag plaatste Revis Verkeerstechniek uit Veghel vier borden die vanaf de rotonde aan de Provinciale Weg 374 van Borger naar Stadskanaal naar het museum achteraan de Glaslaan verwijzen. Die plaatsing is mede te danken aan de voortvarende inzet van wethouder Albert Trip van Economische Zaken, Onderwijs en Cultuur van Borger-Odoorn. De nu van Revis te leasen borden zijn voor het museum betaalbaar; de gemeente gaf daarenboven een aanmoedigingssubsidie.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.