Direct naar de inhoud.

Roelof Plieger stopt als wethouder in Stadskanaal

  • door:
  • op:

Roelof PliegerSTADSKANAAL – Roelof Plieger (CDA) legt zijn taken als wethouder van de gemeente Stadskanaal per direct neer. Dit heeft hij maandagavond aan de gemeenteraad van Stadskanaal laten weten, voorafgaand aan de commissievergadering.

Roelof Plieger lichtte zijn beslissing toe. ‘Ik heb gezocht naar een balans tussen mijn werk en de persoonlijke grenzen die ik in acht moet nemen. Tussen enerzijds de eisen die het wethouderschap stelt en anderzijds de noodzaak om mijn fysieke en mentale gezondheid te bewaken. Op grond daarvan heb ik het besluit genomen om terug te treden als wethouder.’

Het wethouderschap vraagt volgens Plieger vierentwintig uur per dag inzet. ‘Na een jaar met volle overtuiging deze prachtige functie te hebben vervuld, moet ik concluderen dat de jas van wethouder mij niet past. De hectiek van de functie en het optreden dat daarbij wordt gevraagd komen onvoldoende overeen met mijn persoonlijke drijfveren.’

Burgemeester Galama betreurt de situatie. Zij heeft grote waardering voor het moedige besluit van Roelof Plieger. ‘Dit is uiteraard ook voor de gemeente Stadskanaal een ingrijpende beslissing. Maar Roelof Plieger toont moed, durft kritisch naar zichzelf en de functie te kijken. Hij geeft blijk van een groot verantwoordelijkheidsbesef. Daar kan ik alleen maar veel waardering voor hebben ‘.

Roelof Plieger was acht jaar raadslid, voordat hij in mei 2014 namens het CDA wethouder werd. De onderwerpen Ruimte en Wonen, Verkeer en Vervoer en Financiën behoorden tot zijn portefeuille.

Het CDA gaat op de kortst mogelijke termijn op zoek naar een geschikte invulling van de vacante positie. Het streven is daar zo snel mogelijk duidelijkheid over te kunnen geven.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal