Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Victory Tour met vele legervoertuigen

De start van de Victory Tour

De start van de Victory Tour

STADSKANAAL – Bij het SHC in Stadskanaal zijn eerder filmopnames gemaakt voor de musical ‘Een ander Achterhuis’. De musical ging op 8 mei in première in Odoorn. Er zijn onder andere opnames gemaakt van het werken van Lammie Drenth bij de NSB. Scenarioschrijver Josh Hassing baseerde zich voor de musical op bijna onwaarschijnlijke Stadskanaalster gebeurtenissen tijdens de oorlog. Het is het verhaal van de kleine boerderij die een groot(s) Achterhuis werd.

In verband met deze musical en film was er gisteren de zogeheten ‘Route Victory’ Tour’. Hierbij 20-25 legervoertuigen. Allemaal authentieke legervoertuigen en legermotoren uit WO2. De startplaats was in Stadskanaal, Raadhuisplein / Best Western Hotel. Van 9:30 tot 9:45 had de cast aldaar een klein optreden verzorgd vanaf een daarvoor opgestelde legervrachtwagen met huif als podium. Er werden nummers van de musical ‘Een ander Achterhuis’ ten gehore gebracht.

Om 10.30 uur vertrok de stoet legervoertuigen vanuit een druilerig Stadskanaal richting Exloo. Aankomst aldaar was rond 12.00 uur. De uiteindelijke finishplaats was Odoorn op het Evenementen plein. De aankomst daar was rond 14.30 uur. Ook hier wederom een klein optreden van de cast van “Een ander Achterhuis”. Op dat moment brak gelukkig ook de zon door. De voertuigen bleven nog tot 17.00 uur staan, zodat deze door het publiek konden worden bekeken.

[ Foto en videoverslag R. Wiekenkamp ]

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.