Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal wil in gesprek met Pekela en Veendam

Burgemeester Galama in gesprek met Bert Jan Brinkman

Burgemeester Galama in gesprek met Bert Jan Brinkman

STADSKANAAL – Het lijkt windstil rondom de herindeling van de gemeenten in zuid Groningen. Wat is nu eigenlijk de stand van zaken na ruim twee jaar praten en onderhandelen? Er is inmiddels een nieuw provinciebestuur gekozen. Deze lijkt makkelijker en minder dwingend rondom een eventuele herindeling dan het vorige provinciebestuur en legt de keuze bij de gemeenten neer. Zo lijkt er een einde te komen aan de wens van een grote sterke gemeente Zuid Groningen met hierin Vlagtwedde, Bellingwedde, Pekela, Veendam en Stadskanaal.

 

De gemeente Vlagtwedde en de gemeente Bellingwedde zijn immers vastbesloten te fuseren, evenals Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. Pekela, Veendam en Stadskanaal lijken over te blijven. Is dit het begin van een sterke Veenkoloniale gemeente? Hoe kijkt de gemeente Stadskanaal hier tegenaan?

We vroegen het burgemeester Baukje Galama..

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

3 Reacties op “Stadskanaal wil in gesprek met Pekela en Veendam

  1. Persoonlijk zou ik meerdere taartjes gaan eten met de Drentsche gemeenten, misschien niet direct om te fuseren of te herindelen. Maar het levert denk ik veel meer welvaart, welzijn en rijkdom op.

  2. Laat de gemeente Stadskanaal alstjeblieft uitkijken dat ze op geen enkele wijze door Veendam worden overvleugeld. Als oud-Veendammer kan ik zeggen dat omgaan met de gemeente geen sinecure is en dat er geen gemeente zo goed is in het overhoop halen en kapot maken van haar oude gebouwen en historische plekjes als juist de gemeente Veendam. Ik heb mijn hele leven in deze plaats doorgebracht, maar ik wou dat ik 30 jaar eerder naar Vledderveen was gegaan. Wat een verademing, alleen al als je een keer iemand van de gemeente wil spreken, ik wist niet wat me overkwam, ik kon meteen doorlopen en er wast tijd voor een praatje….

  3. Jurjen Rollingswier

    Borger Odoorn wil toch Stadskanaal er niet bij met hun schandalige beleid op sociaal gebied zie bijstand thuiszorg blijf lekker achter spoor beter voor borger odoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.