Direct naar de inhoud.

Evenementenweek Onstwedde in juli

evenementenweek onstweddeONSTWEDDE – Voor de eerste week van juli is weer een aantal gezellige evenementen in Onstwedde georganiseerd. De Onstwedder omloop en de Braderie zijn traditionele activiteiten, de Diamanttocht is door het succes van vorig jaar voor de tweede keer georganiseerd.

Vele honderden hardlopers zetten op maandag 29 juni weer hun beste beentje voor tijdens de Kids Omloop en Onstwedder Omloop. Voorafgaand aan de Onstwedder Omloop is er voor de kinderen tot en met twaalf jaar de Kids Omloop. De kinderen lopen afstanden van  vijfhonderd, duizend of tweeduizend meter. De Onstwedder Omloop, die deel uitmaakt van het Schutrups loopcircuit, bestaat  uit een wedstrijdloop over tien kilometer en een recreatieve loop over 2,5 -5, 7,5 of 10 kilometer. Voor de verschillende afstanden zijn de starttijden respectievelijk 18.30 uur, 18.45 uur en 19.00 uur.

Woensdag 1 juli staat weer in het teken van de gezellige en traditionele braderie, die wordt georganiseerd door de Handelsvereniging Onstwedde. De braderie begint om 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur en wordt gehouden aan de Dorpsstraat.
De braderie bestaat uit een een gezellige markt met een diversiteit aan goedere. Ook voor de kinderen zijn er weer verschillende activiteiten zoals een zweefmolen en een kinderbraderie waar de kinderen hun tweedehands spullen aan de man kunnen brengen. Stichting Onstwedder Gaarv’n verzorgt tijdens de braderie demonstraties van oude ambachten.

Op zaterdag 4 juli vindt de tweede editie van de Diamanttocht plaats, een wandeling door het prachtige Westerwolde. Er zijn 3 mooie routes uitgezet van 5, 10 en 18 kilometer. Zo kan iedereen een afstand kiezen die bij hem of haar past. Omdat er onverharde wegen in de routes zijn opgenomen, is de wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-