Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oldschool hardrock band Jerkbait is de beste

jerkbaitSTADSKANAAL – De uit Stadskanaal afkomstige oldschool hardrock band Jerkbait is vrijdagavond de winnaar geworden van de eerste editie van de Groninger schoolbandbattle. In een goed gevulde zaal van muziekcomplex MON overtuigde de band net iets meer dan medefinalist Ocean Motion. Beide bands zijn afkomstig uit Stadskanaal en hebben een band met het Ubbo Emmius College in  Stadskanaal.

De uit muzikanten en journalisten bestaande jury was aangenaam verrast dat beide bands ten opzichte van de voorronde beter voor de dag kwamen qua presentatie en muzikaliteit. Beide finalisten spelen geheel verschillende stijlen. Jerkbait speelt harde rockmuziek terwijl Ocean Motion vrolijke popmuziek maakt. De voorkeur van de jury ging naar Jerkbait omdat deze band muzikaal een stuk verder is dan Ocean Motion. De jury prees overigens de kwaliteit van de eigen liedjes van deze laatste band.
Jerkbait kreeg voor de winst een gitaar als wisselbokaal aangeboden. Daarnaast wint de groep opnametijd in de studio van muziekcomplex MON. Directeur Ruud de Vries en medeorganisator/presentator Erik Mast hebben al besloten de Schoolbandbattle volgend jaar een vervolg te geven. In het radioprogramma Flexwerk/Van Schlim tot Bach op Haren FM wordt aanstaande donderdag aandacht aan de Schoolbandbattle geschonken.

Op de foto: Presentator Erik Mast voorziet de wisseltrofee van een plaquette met de naam Jerkbait erop. De trotse bandleden kijken toe. 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.