Direct naar de inhoud.

Extra aandacht voor restalcohol tijdens TT Assen

POLITIE-AANHOUDINGASSEN – Ga goed beschermd en nuchter op weg. Die boodschap brengen het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD), de politie en Veilig Verkeer Nederland (VVN) tijdens de TT-week in Assen. Op verschillende manieren vragen ze aandacht voor goede motorkleding en de risico’s van alcohol in het verkeer. Extra aandacht is er voor restalcohol en het gevaar dat je na een avond veel drinken de volgende ochtend nog onder invloed bent.

Mensen die tijdens de TT-festiviteiten flink drinken, moeten er rekening mee houden dat ze de volgende dag niet te vroeg achter het stuur stappen. Alcohol heeft namelijk tijd nodig om te worden afgebroken. Hoe meer alcohol iemand heeft gedronken, hoe langer het duurt. Gemiddeld doet een lever 1 tot 1,5 uur over het afbreken van een standaardglas alcohol. Bij 8 glazen is dat dus 8 tot 12 uur, na het laatste glas. De hoeveelheid alcohol die nog in het bloed zit nadat iemand een tijd niet heeft gedronken, bijvoorbeeld na een nacht slapen, heet restalcohol.

StreetTalk
Het VVBD brengt de boodschap met verschillende middelen, zoals borden langs de weg, spotjes op tv-schermen tijdens de TT, advertenties en radio- en tv-spotjes op RTV Drenthe. Daarnaast schakelt het VVBD Team Alert in met het project StreetTalk. TeamAlert spreekt jongeren op straat aan over de effecten en risico’s van alcohol.

BOB-afspraak
Ook de BOB-teams van Veilig Verkeer Nederland zijn tijdens de TT-week actief. Op donderdag en vrijdag trekken ze met een BOB-kraam door het centrum van Assen. Op zaterdag staan ze op de stations in Hoogeveen en Beilen om een BOB-afspraak te maken met bezoekers van de TT. Ook zijn er zaterdag BOB-teams op parkeerplaatsen rond het circuit en in het centrum van Assen. Verder delen BOB-teams bij politiecontroles flyers uit.

Zomercampagne
De extra aandacht voor BOB rond de TT sluit aan op de landelijke BOB-zomercampagne, die op maandag 15 juni is gestart. De zomercampagne is bedoeld voor bezoekers van zomerse feestjes en heeft als boodschap: ‘BOB, ook als je naar een feestje gaat’. Het VVBD ondersteunt de zomercampagne met banners en radio- en tv-spotjes op RTV DRENTHE.

Gedeputeerde Henk Brink, voorzitter van het VVBD: “Wij zetten stevig in op veilig gedrag in het verkeer. Alcohol en verkeer gaan echt niet samen. Daarom ondersteunen wij deze en andere campagnes, zoals de succesvolle ‘Alcoholvrij op Weg-Training’ waarover u in de Verkeerskrant Drenthe van deze maand heeft kunnen lezen” (http://veiligbereikbaardrenthe.nl/verkeerskrant).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-