Direct naar de inhoud.

Oud en Nieuw in beide gemeenten

  • door:
  • op:
Jaarwisseling/vuurwerk – (F: RTV1)

VEENDAM/STADSKANAAL – Oud & Nieuw gaat jaarlijks gepaard met feest en vuurwerk. De gemeenten Stadskanaal en Veendam willen natuurlijk graag dat de jaarwisseling veilig verloopt. Er is een aantal spelregels rondom het afsteken van vuurwerk, carbidschieten, oudejaarsvuren, overlast en vernielingen.

Vreugdevuren, vuurwerk en carbidschieten
Carbidschieten en vuurwerk zijn mooie tradities. Veiligheid en plezier staan hierbij voorop. Vreugdevuren zijn gevaarlijk en veroorzaken (milieu)schade en zijn daarom niet toegestaan. De brandweer is alert en zal bij calamiteiten snel ingrijpen om erger te voorkomen.

Denk bij het afsteken van vuurwerk aan uw veiligheid en die van uw omgeving. Vuurwerk mag alleen afgestoken worden op oudejaarsdag tussen 18:00 en 02:00 ’s nachts.

Carbidschieten mag op oudejaarsdag vanaf 10:00 uur tot ’s nachts 02:00 uur. Hiervoor gelden speciale regels, die u na kunt lezen op de websites van beide gemeenten.

Overlast of vernielingen
Heeft u overlast of ziet u dat er vernielingen zijn? Neem dan contact op met de politie (0900-8844) of anoniem via 0800-7000 en geef de kenmerken van de daders door. Via de websites van de gemeenten kunt u uw melding ook doorgeven.

Meer informatie
Voor meer informatie over de regels rondom Oud en Nieuw kijkt u op www.stadskanaal.nl op www.veendam.nl

(Bron: gemeente Stadskanaal en Veendam)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal