Direct naar de inhoud.

Alcohol en verkeer gaan niet samen, regel een BOB

  • door:
  • op:

ASSEN – Eind juni vindt de TT plaats in Assen. Dit jaarlijkse motorevenement trekt duizenden bezoekers. Een groot feest, waar velen met de auto of motor naartoe komen. Om het feestelijk te houden wil het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) bestuurders eraan herinneren geen alcohol te drinken als ze nog (terug) moeten rijden. Daarom brengt het VVBD rond de TT de Bob-boodschap onder de aandacht.

ALCOHOL EN VERKEER GAAN NIET SAMEN!

Die boodschap is even eenvoudig als krachtig
Alcohol en verkeer gaan niet samen. Zo hoopt het VVBD mensen die nog in de auto of op de motor stappen, te overtuigen geen alcohol te drinken. Gedeputeerde Henk Brink: “De TT is een feest. En dat moet voor niemand bedorven worden door alcoholgerelateerde verkeersongevallen. Gewoon niet met alcohol op achter het stuur. Zo gaan we samen veilig naar de TT en richting nul verkeersslachtoffers. Veel plezier!”

Online en offline
Er wordt op verschillende manieren voorlichting gegeven. Zo is er de hele maand juni bioscoopreclame, zendt RTV Drenthe radio- en televisiespots uit en zijn er online banners te zien op www.rtvdrenthe.nl. Ook tijdens de TT worden bezoekers opgeroepen niet te drinken als ze nog achter het stuur moeten kruipen. Dat gebeurt via een advertentie in het programmablad en via video-walls op het TT-terrein. Team Alert spreekt op 23 juni jongeren op straat aan over de risico’s van alcohol in het verkeer.

Acties VVN
Daarnaast houdt Veilig Verkeer Nederland (VVN) acties waarbij bezoekers persoonlijk worden aangesproken. Op het TT-terrein staat een stand waar weggebruikers aan het begin van de dag een Bob-afspraak kunnen maken. Als ze aan het eind van de dag weer weggaan, kunnen deze mensen nog een blaastest doen om te controleren of ze echt niets gedronken hebben. Op de campings waar TT-bezoekers overnachten, is VVN aanwezig met een voetbalspel. Tijdens dat spel kunnen campinggasten met behulp van een alcoholbril ervaren dat alcohol zorgt voor een verminderde coördinatie. Ook is VVN in het centrum van Assen aanwezig.

Bob-Zomer
Momenteel loopt ook de landelijke Bob-zomer-campagne. Want niet alleen op de TT, overal geldt: een lekker biertje op een zonnig terras is heerlijk … maar als er nog gereden moet worden dan regel je eerst een Bob. Uit de cijfers blijkt dat er bij 20% van de ernstige verkeersongevallen alcohol in ’t spel is. Net als Bob-TT is de Bob-zomercampagne gericht op gelegenheden waarbij mensen alcohol drinken. Van terras tot evenement, van sportkantine tot op het strand. De boodschap is: maak altijd een Bob-afspraak; liefst vóór het uitje, maar in ieder geval voordat er alcohol geschonken wordt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal