Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Fietsverlichtingscontroles in Veendam en omgeving

VEENDAM – De politie in Ommelanden Midden (Midden-Groningen, Veendam en Pekela) houdt de komende weken fietsverlichtingscontroles. De boete voor het niet voeren van verlichting is 55 euro. “Als fietser bent u een kwetsbare verkeersdeelnemer. Een goede zichtbaarheid voorkomt ongevallen. In het donker is het daarom nodig dat uw fietsverlichting goed functioneert”, aldus de politie.

“Het bedrag van de boete is 55 euro. Dus wees verstandig en gebruik dit geld om goede verlichting op de fiets te doen. Zorg dat je zichtbaar bent.” Afgelopen vrijdag ging de campagne ‘Ik val op’ van start.

Veilig Verkeer Nederland

De fietsverlichtingsactie wordt deze maand en in december op minimaal 15 plekken in de provincie Groningen gehouden. Tijdens deze actie spreken vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland fietsers zonder licht aan, geven voorlichting en delen fietslampjes en folders uit. Met goede fietsverlichting valt de fietser beter op. Uit onderzoek blijkt dat nog steeds 40 procent van de fietsers zonder licht fietst.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.