Direct naar de inhoud.

Fietsverlichtingscontroles in Veendam en omgeving

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – De politie in Ommelanden Midden (Midden-Groningen, Veendam en Pekela) houdt de komende weken fietsverlichtingscontroles. De boete voor het niet voeren van verlichting is 55 euro. “Als fietser bent u een kwetsbare verkeersdeelnemer. Een goede zichtbaarheid voorkomt ongevallen. In het donker is het daarom nodig dat uw fietsverlichting goed functioneert”, aldus de politie.

“Het bedrag van de boete is 55 euro. Dus wees verstandig en gebruik dit geld om goede verlichting op de fiets te doen. Zorg dat je zichtbaar bent.” Afgelopen vrijdag ging de campagne ‘Ik val op’ van start.

Veilig Verkeer Nederland

De fietsverlichtingsactie wordt deze maand en in december op minimaal 15 plekken in de provincie Groningen gehouden. Tijdens deze actie spreken vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland fietsers zonder licht aan, geven voorlichting en delen fietslampjes en folders uit. Met goede fietsverlichting valt de fietser beter op. Uit onderzoek blijkt dat nog steeds 40 procent van de fietsers zonder licht fietst.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal