Direct naar de inhoud.

Snelheidscontroles bij werkzaamheden N366

  • door:
  • op:
Foto: R. Wiekenkamp (112regioflits)

STADSKANAAL – De politie voert de komende periode extra controles uit bij werkzaamheden langs de provinciale weg N366. De kruising van de N366 met de N391 bij Ter Apel wordt ongelijkvloers gemaakt. Tot begin augustus geldt daar een verlaagde maximumsnelheid. Daarom vraagt een promotieteam van de provincie Groningen aandacht voor snelheid bij wegwerkzaamheden en voert de politie controles uit.

De provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel wordt omgebouwd tot een volwaardige autoweg, waar 100 km/uur gereden mag worden. Hiervoor worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd, waaronder bij de kruising tussen de N366 en N391. De nieuwe ongelijkvloerse kruising gaat eind juli open, maar tot begin augustus geldt er nog een snelheidsbeperking. Dan wordt er nog in de bermen gewerkt. Voor de veiligheid van de wegwerkers is het belangrijk dat automobilisten zich aan de maximumsnelheid houden.

Extra controles
De provincie stimuleert weggebruikers op verschillende manieren om zich aan de snelheid te houden. Dit gebeurt door digitale borden langs de weg die weggebruikers confronteren met hun rijsnelheid, door extra controles van de politie en door een voorlichtingsteam in het centrum van Ter Apel. Het voorlichtingsteam geeft informatie over het belang je aan de maximumsnelheid te houden, vooral tijdens wegwerkzaamheden. Het winkelend publiek in Ter Apel krijgt een pakje kauwgom mee met daarop deze boodschap.

N366 Veilig
De acties op de N366 worden uitgevoerd in het kader van het project N366 Veilig. Daarin werken de provincie Groningen, de gemeenten Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde, Politie Noord-Nederland en Openbaar Ministerie samen om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de weg te verbeteren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal