Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Themabijeenkomst Samen tegen Eenzaamheid

Samen tegen Eenzaamheid

Samen tegen Eenzaamheid

MUSSELKANAAL – In de week van 24 september tot en met 3 oktober wordt landelijk de campagne Samen tegen Eenzaamheid gehouden. In de regio Zuid Groningen (Stadskanaal/Vlagtwedde) worden in die week een aantal activiteiten georganiseerd rond dit thema, waaronder een themabijeenkomst op dinsdag 29 september. Eenzaamheid en sociaal isolement komen voor onder alle leeftijdscategorieën en alle doelgroepen. De associatie met een gebrek aan contacten is niet altijd juist. Ook met een druk leven kun je eenzaam zijn. Rondom eenzaamheid en sociaal isolement heerst een taboe. Mensen komen er niet graag voor uit. Er is sprake van verborgen problematiek. Mensen vinden het vaak moeilijk om hulp te vragen: vraagverlegenheid. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat dit niet alleen geldt voor de persoon zelf. Dit taboe maakt tevens dat ondersteuners en omgeving onzeker kunnen zijn: handelingsverlegenheid.

 

Nieuwe werkwijze voor professionals en vrijwilligers

Daarom is er vanuit de landelijke Wmo-werkplaatsen in samenwerking met Coalitie Erbij een geïntegreerde werkwijze ontwikkeld. Het doel: ondersteuners meer handelingsbekwaamheid geven rondom eenzaamheid en sociaal isolement. Onder andere door het trainen van het signaleren, bespreekbaar maken, de vraag verhelderen en het maken van een persoonlijk plan en acties. In de themabijeenkomst zal Jolanda Kroes MRc, als lector verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen, met u in gesprek gaan over eenzaamheid: wat is het, wat u kunt doen als u het merkt. Zij zal dat doen middels een  inleidende presentatie, door met elkaar in gesprek te gaan en het gebruiken van oefeningen die onderdeel uitmaken van de nieuwe werkwijze.

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden naar de bijeenkomst toe te komen wordt de themabijeenkomst tweemaal gehouden: dinsdag 29 september a.s. 15.00 – 17.00 uur en 19.00 – 21.00 uur. Locatie is LINT in Musselkanaal en de toegang is gratis. U dient zich vooraf aan te melden bij de welzijnsorganisaties Welstad (0599) 635999 of Rzijn (0599) 582460. Of via email: roob@welstad.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.