Direct naar de inhoud.

Specsavers Stadskanaal traint winkelpersoneel in signaleren eenzaamheid

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Vandaag start De Week tegen Eenzaamheid. Deze week is van 30 september tot en met 7 oktober. Voor Specsavers Stadskanaal is vandaag het startpunt om een steentje bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid. Zou geeft onder andere de Luisterlijn het winkelpersoneel handvatten om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan bij mogelijke signalen van eenzaamheid.

Daarnaast zal de winkel op 6 oktober in samenwerking met het Leger Des Heils een concert met pianist Wibi Soerjadi organiseren in Almere. Dat concert zal vanaf 19 uur gestreamd worden in de buurthuiskamer van het Leger Des Heils in Winschoten/Pekela.

“Dagelijks zijn we met onze klanten in gesprek over hun behoeften rondom oog- en hoorzorg. In deze gesprekken kunnen signalen van eenzaamheid naar voren komen. Omdat dit vaak een beladen thema is, zijn we blij dat we hieraan samen met het Leger des Heils en de Luisterlijn op een laagdrempelige ons steentje kunnen bijdragen,” zegt Rene van Os van Specsavers Stadskanaal.

Ook bij het Leger des Heils weten ze als geen ander wat de impact van eenzaamheid is. De buurthuiskamers spelen een belangrijke rol in de bestrijding ervan. En omdat muziek verbindt en Specsavers samen met het Leger des Heils graag mensen met elkaar in contact brengt, organiseren zij een concert van pianist Wibi Soerjadi welke op 6 oktober te zien en te beluisteren is in de buurthuiskamer van Stadskanaal.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal