Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burendag: ‘Kleur op het Plein’ in Musselkanaal

welstadMUSSELKANAAL – Ter gelegenheid van de nationale burendag organiseren stichting Welstad en het AZC van Musselkanaal zaterdag 26 september 2015 van 11.00 uur tot 16.00 uur “Kleur op het Plein” met muziek, dans, workshops, sport, haarvlechten, schminken, lekkere hapjes, en meer! Het is een culturele dag voor jong en oud op het nieuwe plein in Musselkanaal aan de Willem Diemerstraat.

Ook andere culturen
Na wat brainstormen heeft een werkgroep een leuk programma bij elkaar gebokst met o.a. muziek, kraampjes, workshops (o.a. djembé en bloemschikken), traditionele dansen uit Eritrea en Syrië. Men kan proeven van allerlei versnaperingen uit vreemde culturen en wellicht ook Groningse specialiteiten.

Burendag  (archief foto)

Burendag (archief foto)


Kinderen
Ook de kinderen worden niet vergeten! Ze kunnen geschminkt worden, ze kunnen hun haren laten vlechten, ze kunnen het plein kleuren of onder begeleiding van een Afghaanse vrijwilliger kleurrijke kunstwerken vervaardigen. Ze kunnen genieten of misschien wel meedoen met de Zumba demonstratie van kinderen uit het AZC. Ze kunnen zich uitleven in de sportkooi en voor de kleintjes is er een springkussen.

Verder kunnen mensen die dat willen hun naam in verschillende vreemde talen laten opschrijven en is er een quiz waarmee men kans maakt op een prijsje. Om te weten wat er nog méér gebeurt, moet je komen kijken!

Kleur
‘Kleur’ staat voor de diversiteit van leeftijd, achtergrond, muziek, dans, eten, taal, etc..

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.