Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wereld Reuma Dag in Stadskanaal

ReumActiefSTADSKANAAL – Zaterdag 10 oktober van 10.00-15.00 uur organiseren ReumActief en de Bechterew Patiëntenvereniging Kanaalstreek een informatieve, sportieve en interactieve dag in de Dolfijn, Vlaanderenlaan 7 te Stadskanaal. Vanwege het gezamenlijke doel, reuma, organiseren ze dit jaar samen Wereld Reuma Dag.

Beide verenigingen laten hun beweegactiviteiten zien middels demonstraties, geven informatie over reuma en hun activiteiten en bieden u de mogelijkheid mee te doen aan bijvoorbeeld de hydrotherapie en/of Nordic Walking.

Ieder jaar wordt wereldwijd in oktober stil gestaan bij reuma en extra aandacht gevraagd voor deze aandoening en doelgroep.
Voor het eerst slaan ReumActief en de Bechterew Patiëntenvereniging Kanaalstreek de handen ineen en gaan nauw samenwerken. Samen strijden ze voor hetzelfde doel, de reumapatiënt in beweging krijgen en hun belangen in de regio zo goed mogelijk behartigen. De Bechterew Patiëntenvereniging richt zich op mensen met de reumatische aandoening Bechterew, een aandoening aan de wervelkolom (rug en nek). ReumActief kent een bredere doelgroep, namelijk alle andere vormen van reuma, waaronder Reumatoïde Artritis, Artrose, Fibromyalgie enz.

De demonstraties hydrotherapie zijn op de volgende tijden in het zwembad van de Dolfijn te bezoeken (of na aanmelding mee te doen):
Hydrotherapie BPV Kanaalstreek 10.30-11.00 uur en 13.00-13.30 uur.
Hydrotherapie ReumActief: 11.15-11.45 uur en 13.45-14.15 uur.

Naast beide patiëntenverenigingen zijn diverse standhouders aanwezig. Podotherapie Läken uit Valthermond heeft een stand vol informatie over oplossingen bij voetproblemen. U kunt hier een gratis voetscan laten maken. OIM orthopedie verzorgt informatie over orthopedische mogelijkheden als het gaat om braces, orthopedisch schoeisel, reumaringen e.d. Végro verpleegartikelen laat zien welke hulpmiddelen er zoals op de markt zijn voor o.a. mensen met reuma. Stichting Service Dogs geven informatie en twee demonstraties met de hulphonden. Zij laten zien hoe nutting deze dieren zijn voor mensen met een ernstige functiebeperking. Catharina Greven staat er namens HomeHealth met diverse massagematrassen waarop mensen de diverse massageprogramma’s in combinatie met infrarood warmte kunnen uitproberen. Zij neemt diverse matrassen mee. U krijgt van haar de nodige informatie en kunt deze bedden zelf uitproberen. De FES, de landelijke Fibromyalgie stichting geeft informatie over deze specifieke reumatische aandoening.

U kunt die dag diverse gezondheid- en fitheid testen doen zoals bloedsuikers testen, zuurstofgehalte en bloeddruk laten meten. Bij professionele fysiotherapeuten kunt u uw conditie en fitheid laten testen. Tevens krijgt u dan handvatten mee hoe u uw conditie zou kunnen verbeteren op een manier die bij uw aandoening past. Johanna Kaspers-Holt uit Nieuw Buinen zal aanwezig zijn om schootmobieltrainingen te geven.

Boer Geert
Naast dit alles is Boer Geert, bekend van Boer zoekt Vrouw, bereid gevonden de hele dag aanwezig te zijn en met mensen in gesprek te gaan. Tevens zal hij een stukje gaan Nordic Walken met belangstellenden.

Ook aan de kinderen is uiteraard gedacht en voor hen zullen we wat leuke activiteiten organiseren. Al met al een zeer interessante dag voor iedereen die op welke manier dan ook met reuma te maken heeft of meer wil weten over deze verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen. De dag is geheel gratis te bezoeken!

Vragen en aanmelding
Voor specifieke vragen op het gebied van de ziekte van Bechterew kunt u contact opnemen met Martin Peereboom: 06-22146251 of via email m.peereboom@ziggo.nl.
Wilt u meer informatie of wilt u graag deelnemen aan de demonstraties/workshops hydrotherapie of Nordic Walking? Bel dan met Anita Sanders, voorzitter ReumActief: 0599-416380 of mail naar info@reumactief.info

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.