Direct naar de inhoud.

Gemeente doet oproep voor locatie tijdelijke noodopvang asielzoekers

  • door:
  • op:

gemeentehuis StadskanaalSTADSKANAAL – Het college van de gemeente Stadskanaal wil meewerken aan de sterk toenemende vraag naar een (tijdelijke) noodopvanglocatie voor asielzoekers. Daarom doen burgemeester en wethouders een oproep aan iedereen uit de gemeente om mogelijk geschikte locaties beschikbaar te stellen en dit te melden. Gedacht wordt aan een locatie in de plaats Stadskanaal.

Het COA zoekt naarstig naar locaties die op korte termijn geschikt zijn (te maken) om vreemdelingen op te vangen. Het gaat hierbij om tijdelijke vormen van noodopvang, die moeten voldoen aan een gevraagde minimale capaciteit van circa 4.000 vierkante meter, ten behoeve van de opvang voor circa 400 vreemdelingen. Dit is bedoeld om te voorkomen dat vreemdelingen letterlijk op straat komen te staan.

Alle gemeenten worden door het COA, maar ook vanuit de politiek of samenleving, gevraagd constructief mee te werken aan oplossingen voor deze capaciteitsproblemen. Het college heeft hierover nagedacht en wil er aan meewerken. Burgemeester en wethouders voelen zich gesterkt in de oproep door een ruime meerderheid van de gemeenteraad, die na onderling overleg een tijdelijke noodopvang (van in eerste instantie circa zes maanden) steunt.

De gemeente wil de meldingen van mogelijke opvangvoorzieningen, in overleg met betrokkenen en COA, eerst toetsen op haalbaarheid. Vervolgens wordt afgestemd hoe en wanneer een formele noodvoorziening gerealiseerd kan worden. Burgemeester Galama benadrukt dat pas sprake is van realisatie na zorgvuldig overleg, ook met de directe omwonenden.

Diegene die een geschikte locatie beschikbaar kan stellen, wordt verzocht binnen 10 dagen (dus voor 17 oktober) telefonisch contact op te nemen met de gemeente, via het algemene telefoonnummer 0599 – 631631.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal