Direct naar de inhoud.

Gemeente doet oproep voor locatie tijdelijke noodopvang asielzoekers

 • door:
 • op:

gemeentehuis StadskanaalSTADSKANAAL – Het college van de gemeente Stadskanaal wil meewerken aan de sterk toenemende vraag naar een (tijdelijke) noodopvanglocatie voor asielzoekers. Daarom doen burgemeester en wethouders een oproep aan iedereen uit de gemeente om mogelijk geschikte locaties beschikbaar te stellen en dit te melden. Gedacht wordt aan een locatie in de plaats Stadskanaal.

Het COA zoekt naarstig naar locaties die op korte termijn geschikt zijn (te maken) om vreemdelingen op te vangen. Het gaat hierbij om tijdelijke vormen van noodopvang, die moeten voldoen aan een gevraagde minimale capaciteit van circa 4.000 vierkante meter, ten behoeve van de opvang voor circa 400 vreemdelingen. Dit is bedoeld om te voorkomen dat vreemdelingen letterlijk op straat komen te staan.

Alle gemeenten worden door het COA, maar ook vanuit de politiek of samenleving, gevraagd constructief mee te werken aan oplossingen voor deze capaciteitsproblemen. Het college heeft hierover nagedacht en wil er aan meewerken. Burgemeester en wethouders voelen zich gesterkt in de oproep door een ruime meerderheid van de gemeenteraad, die na onderling overleg een tijdelijke noodopvang (van in eerste instantie circa zes maanden) steunt.

De gemeente wil de meldingen van mogelijke opvangvoorzieningen, in overleg met betrokkenen en COA, eerst toetsen op haalbaarheid. Vervolgens wordt afgestemd hoe en wanneer een formele noodvoorziening gerealiseerd kan worden. Burgemeester Galama benadrukt dat pas sprake is van realisatie na zorgvuldig overleg, ook met de directe omwonenden.

Diegene die een geschikte locatie beschikbaar kan stellen, wordt verzocht binnen 10 dagen (dus voor 17 oktober) telefonisch contact op te nemen met de gemeente, via het algemene telefoonnummer 0599 – 631631.

8 reacties op “Gemeente doet oproep voor locatie tijdelijke noodopvang asielzoekers”

 1. ja hoe snel wil je het begroting,s tekort wegwerken !!!!! neem nog 400 asielzoekers op. en het begroting,s tekort verdwijnt als sneeuw voor de zon en dat over de ruggen van het eigen volk

 2. “Genoeg opgevongen”, “Begroting”, “Alleen om geld”….

  Het zijn mensen in nood. Het is onze sociale en christelijke plicht ze op te vangen.

 3. Aangezien de Aldi nieuwbouw gaat plegen op de locatie van het voormalige postkantoor en het oude pand (waar Aldi nu is gevestigd) binnenkort toch leeg komt te staan, is deze locatie bij uitstek geschikt. Even opdelen kamers met wat sanitaire ruimten en ze kunnen erin. Parkeergelegenheid naast de deur, ideaal. Hartje centrum, goed voor de middenstand, immers kun ze hier dan ‘het wekelijkse leefgeld’ besteden.

  De vluchtelingen zullen zich bovendien snel thuis voelen in de oude Aldi vestiging aangezien als is gebleken dat ze een voorliefde hebben voor deze supermarktketen.

 4. prima dat er vluchtelingen zijn in Stadskanaal laten ze ook nederlands praten zodat wij als burgers ook kunnen verstaan wij moeten niet ons aanpassen maar zij
  maar ze moetten niet denken dat ze voorrang krijgen op een huur huis of dat ze een uitkering krijgen
  mochten zij een status A hebben

 5. ja laat nog maar meer buiten landers komen kunnen ze onze laatste
  social voor zieningen ook nogeven op maken
  zoals onze pensioenen en zorg b.v van wat er nog van over
  is tenminste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-