Direct naar de inhoud.

Historisch Nieuw-Buinen op het witte doek in Streekhistorisch Centrum Stadskanaal

  • door:
  • op:
School 15 Nieuw Buinen
School 15 Nieuw Buinen

STADSKANAAL – Het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal beschikt over een aanzienlijke collectie filmmateriaal, waaruit met enige regelmaat films aan het publiek worden vertoond. Op zondagmiddag 1 november wordt een historische film over Nieuw-Buinen gedraaid.

De film bevat beelden uit de jaren zestig en zeventig. Te zien zijn beelden van de winkels uit die tijd, zoals slagerij Molema en kruidenier W.E. Scheper, het nog niet gedempte Noorder- en Zuiderdiep, de toen net gebouwde nieuwbouwwoningen aan de Prins Bernhardlaan en veel boerderijen. Daarbij komen op deze film bovendien veel mensen voor, van klanten van de winkels, bewoners voor hun woningen en heel veel schoolkinderen. Ook het verenigingsleven komt aan bod. Kortom, voor degenen die deze periode in Nieuw-Buinen hebben meegemaakt zal er veel bekends te zien zijn.

Reserveren voor deze voorstelling wordt ten zeerste aanbevolen. Dat kan via 0599-612649, tijdens kantooruren (en dus niet op zaterdag!) of per mail info@streekhistorischcentrum.nl.

Bij de foto: Kinderen op het plein van school 15 aan het Noorderdiep in Nieuw-Buinen. Collectie Streekhistorisch Centrum



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal