Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ubbo Emmius Stadskanaal genomineerd voor Fleur Bloemen Award

Ubbo Emmius Stadskanaal MaarsdreefSTADSKANAAL – Het Ubbo Emmius College in Stadskanaal is genomineerd voor de Fleur Bloemen Award. De prijs is vernoemd naar de 15-jarige Fleur Bloemen, die zelfmoord pleegde omdat ze op haar school in Meppel werd gepest. De anti-pest award wordt jaarlijks uitgereikt door de Fleur Bloemen Stichting, die het pestgedrag onder kinderen en jongeren wil tegengaan.

Lesmethode
De Scholengemeenschap in Stadskanaal is genomineerd, omdat op de locatie Maasdreef uitgebreid stil wordt gestaan bij pesten. Dat gebeurt via een lesmethode. “De manier waarop de school met pestgedrag omgaat wekt bewondering op en zou voor andere als voorbeeld kunnen dienen”, zegt de jury van de Fleur Bloemen Award.

Uitreiking
Voor de Fleur Bloemen Award zijn in totaal zeven genomineerden. De uitreiking zal gaan plaatsvinden na de jaarwisseling.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.